TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Capul retezat

Iris Murdoch
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Traducere in premiera a inca unui roman din opera lui Iris Murdoch, una dintre cele mai mari autoare britanice ale secolului XX. „Capul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0797-6
EAN-16: 978973460797
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Traducere in premiera a inca unui roman din opera lui Iris Murdoch, una dintre cele mai mari autoare britanice ale secolului XX.

Capul retezat este, la nivelul cel mai superficial, o comedie de moravuri a carei actiune e plasata in inalta societate londoneza. Din acest punct de vedere, romanul de fata face parte din categoria cartilor in care intriga joaca un rol extrem de important. Dar sub jocul relatiilor si circumstantelor care ii poarta pe protagonisti de la agonie la extaz (erotic) se ascunde o satira acida la adresa unei lumi lipsite de substanta si vitalitate.” (The New York Times)

Autor: Iris Murdoch
Traducător: Anca Gabriela Sîrbu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: A Severed Head
Pagini: 320
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, satiră socială, moravuri, Londra, înalta societate, erotism, revoluția sexuală
  • Iris Murdoch - Autor
    Iris Murdoch (1919‑1999) s‑a nascut la Dublin, dar si‑a petrecut copilaria la Londra. Studiaza limbile clasice, istoria antica si filosofia la Somerville College, Oxford. Intre anii 1948 si 1963 tine prelegeri de filosofie la St Anne’s College, Oxford, dupa care se dedica exclusiv scrisului. In 1956 se casatoreste cu scriitorul si criticul literar John Bayley, care ii va sta alaturi pina la moarte. Emotionanta biografie Elegie pentru Iris, in care...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

23 ianuarie 2013, bookaholic.ro - Laura Sandu
"Ca intr-un film turnat exclusiv in interior, romanul e un pic sufocant, actiunea lui clocotind exasperant in limitele aceluiasi cerc, strimt, de personaje. Personajele din high-class-ul londonez portretizate aici de Iris Murdoch par sa nu aiba niciodata vreo treaba. Toti traiesc intens, obosesc teribil de atita pasiune, participa si asista la „scene” de violenta, lacrimi, gelozie etc. Si toti par niste liceeni debusolati si hormonali, carora li s-a indus ideea ca cel mai important in viata e „sa-ti asculti inima”. Sau psihanalistul."
1-7 decembrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Un barbat crede ca poate avea, in acelasi timp, o sotie perfecta si o amanta seducatoare. Iris Murdoch incearca in acest roman, sprijinindu-se pe studiile de psihanaliza ale lui Sigmund Freud, studii care i-au influentat intr-o mare masura intreaga opera, sa ne ofere un tablou despre viata de cuplu. Regasim in acest roman numeroase reflectii despre sexualitate si despre viata in doi, in trei, in patru sau in mai multi."
Sunday Times
"Iris Murdoch are o forta intelectuala rar intilnita printre romancieri.” 
The Guardian
"In momentul in care se va trasa harta intelectuala a epocii noastre, Iris Murdoch va ocupa o pozitie similara cu aceea a lui Tolstoi sau Dostoievski… Viziunea ei asupra lumii este pe cit de subtila, pe atit de tulburatoare.” 

Opinia cititorilor