TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vasiliu, foi volante

Ion Vianu
Colecții/Serii: Fiction LTD
Al doilea roman din ciclul Arhiva tradarii si a miniei (primul, Caietele lui Ozias, a aparut in 2004, la Editura Polirom) reia naratiunea lui Dan...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0306-X
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Al doilea roman din ciclul Arhiva tradarii si a miniei (primul, Caietele lui Ozias, a aparut in 2004, la Editura Polirom) reia naratiunea lui Dan Naidin, canalizind-o insa spre alt personaj: Vladimir Vasiliu, director al spitalului psihiatric Rastoaca Melcilor. Autorul continua procedeul folosit in primul roman al ciclului si, urmarind viata protagonistului, creeaza de fapt o fresca a societatii comuniste romanesti. Pe sub masti, dincolo de numele schimbate, recunoastem astfel personaje istorice, iar intimplarile, la limita dintre dezvaluire si fictiune, ne tin treaza atentia si prin faptul ca se petrec intr-un cadru pe care il recunoastem usor in propria memorie.

Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, spital psihiatric, dan naidin, istorie recentă, comunism
  • Ion Vianu - Autor
    Ion Vianu (n. 1934, Bucuresti) a urmat studii de filologie clasica, iar ulterior medicina. Dupa ce a emigrat, in 1977, a publicat in strainatate articole si studii privind istoria si filosofia psihiatriei si s-a distins ca unul dintre colaboratorii constanti ai postului de radio Europa Libera. Volume publicate: Introducere in psihoterapie (1975), Stil si persoana (1975; volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor), Amintiri in dialog. Memorii (in colaborare cu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

7-13 iunie 2008, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Vasiliu, foi volante, de Ion Vianu, este un roman despre boala, despre boala mintii si a sufletului. «Foile volante» ar putea sa faca trimitere la un text dezordonat si fara logica, text pe care autorul il lasa la indemina cititorului, care are datoria sa-l interpreteze si sa-i dea o anumita forma. Vasiliu, foi volante este de fapt un roman al deconstructiei, un roman in care perspectivele multiple, apartinind registrului bolii, creeaza impresia unei lipse de coerenta."
24 octombrie 2006, revista 22 - Serenela Ghiţeanu
"Vasiliu, foi volante este un roman foarte original. Romane despre comunism si postcomunism, romane ale deznadejdii, toate, s-au mai scris, dar recrearea acestui trecut apropiat, facuta exclusiv in registrul maladivului (de un specialist in domeniu, in treacat fie spus), nu s-a mai facut pina acum. Grila aceasta a maladiei spiritului unei epoci, despre care ne intrebam «cum a fost cu putinta» si-i tot inventariem sechelele, este convingatoare. Este greu sa o acceptam, azi, gindind ca maladia a infestat tot organismul nostru spiritual, dar este necesar sa luam in considerare si aceasta viziune, oricit de sumbra. Ea este cel putin o parte din raspuns."
10 noiembrie 2006, Dilema Veche - Simona Sora
"Vasiliu, foi volante este o dubla «sistematica» a nebuniei generalizate care a cuprins, pentru o vreme, lumea in care continuam sa traim. Dar si o neasteptata «poetica» a povestilor in povesti, a puzzle-urilor cu personaje istorice si a contorsionarilor imprevizibile ale memoriei."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus