TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Planeta Mediocrilor

Ioan Groşan
Colecții/Serii: Fiction LTD
ISBN: 978-973-46-0989-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, microroman, sf, roboţi, şedinţe de partid
  • Ioan Groşan - Autor
    Ioan Groşan, prozator, dramaturg şi publicist. Absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (secţia română-spaniolă), a fost profesor, director artistic al studioului de creaţie cinematografică al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct şi Academia Caţavencu şi publicist-comentator la cotidianul Ziua. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. De acelaşi autor:...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2008, Cuvântul - Victor Cubleşan
"Volumul de fata este o lectura delicioasa. Ramine o singura problema. Dar mare. Fiind romane extrem de conjuncturale, legate intrinsec de lumea fata de care s-au nascut ca raspuns, este putin probabil ca ele sa reziste dincolo de efemera existenta a generatiilor care mai au inca memoria epocii de aur. Cititi-le deci acum, inainte ca praful uitarii sa le mute in intunericul arhivelor istoriei literare."
18 aprilie 2008, România literară - Tudorel Urian
"Recitite astazi, textele pot fi interpretate ca momente ale rezistentei anticomuniste din perioada finala a dictaturii. Sarcasmul coroziv al acestor texte poate fi pus in relatie cu vituperantele interventii ale lui Neculai Constantin Munteanu de la microfonul Europei Libere."
Marian Papahagi
"Grosan se impune prin inteligenta, talent narativ si descriptiv, putere de observatie si un subtil simt al umorului.” 
Gabriel Dimisianu
"Sint de remarcat multele nuante ale atitudinii ironice la acest prozator, gradarea ironiei care cind numai irizeaza fin textul, o pinza observabila numai de ochiul expert, cind explodeaza in mari proiectii burlesti, care se urmeaza una pe alta, in avalansa.” 
Adrian Otoiu
"In microromanul SF al lui Ioan Grosan, Planeta Mediocrilor, toate personajele, fie piloti umani, fie roboti, comunica in acelasi jargon de tractoristi aflati in plina sedinta de partid. Naratorul se contamineaza si el de acest stil pompieristic, ceea ce face din cronica lui o vizibila mistificare, care celebreaza cu un aer fals serios indoielnicele realizari ale acestei lumi subrede de camionagii galactici si roboti stahanovisti. Excesele acestui stil pompieristic sint, evident, deliberat dozate, astfel incit sa provoace reactia sanatoasa de exasperare a cititorului.” 

Opinia cititorilor