TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

33 de clipe de fericire

Ingo Schulze
Colecții/Serii: Ficțiune Fără Frontiere
Tânărul autor german Ingo Schulze s-a născut şi a studiat în fosta RDG. În 1993 a fost trimis ca jurnalist pentru jumătate de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-697-932-3
Dimensiuni: 10,3x19 cm
Tip copertă: Paperback

33 de clipe de fericire

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tânărul autor german Ingo Schulze s-a născut şi a studiat în fosta RDG. În 1993 a fost trimis ca jurnalist pentru jumătate de an la St. Petersburg. Experienţa aparent banală de corespondent este prelucrată în cartea de faţă, care reuneşte 33 de episoade narative independente. Ele sunt prezentate ca însemnări ale unui german pe nume Hoffmann, care se întâlneşte întâmplător cu o tânără nemţoaică într-un tren cu destinaţia St. Petersburg (aici, oraşul Piter). 

Hoffmann cunoaşte bine oraşul, în care a trăit o bucată de vreme. După o noapte de dragoste, eroul dispare, lăsând în urmă doar servieta cu naraţiuni. În prealabil, el mărturisise tinerei că, pe măsură ce scria, se lăsase tot mai mult condus de fantezie, îndepărtând documentarea şi studiul, căci un lucru închipuit n-ar fi mai puţin real decât un accident de pe stradă. Numele şi concepţia narativă a autorului fictiv trimit limpede la prozatorul E.T.A. Hoffmann. Şi, într-adevăr, această carte se plasează în descendenţa naraţiunilor fantastice, umoristice şi groteşti ale romanticului german fără a fi în vreun fel epigonică.

Autor: Ingo Schulze
Traducător: Mircea Dragoman
Data apariției: 2006
Editura: Paralela 45
Titlu original: 33 Augenblicke des Glücks
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatură străină, corespondent, german, jurnalist

Opinia cititorilor