TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Spaime şi scîrbe în Las Vegas

Hunter S. Thompson
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Avind o puternica tenta autobiografica, Spaime si scirbe in Las Vegas (1971) ii are ca principali protagonisti pe jurna­listul Raoul Duke, alter...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0860-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Avind o puternica tenta autobiografica, Spaime si scirbe in Las Vegas (1971) ii are ca principali protagonisti pe jurna­listul Raoul Duke, alter ego‑ul scriitorului, care pleaca spre Las Vegas intr‑o decapotabila rosie, impreuna cu avocatul sau, doctorul Gonzo, ca sa descopere partea intunecata a Visului American. Sub pretextul unei rela­tari „la cald” a faimoasei curse de motociclete „Mint 400”, cei doi se lanseaza intr‑o aventura halucinogena: inarmati cu un intreg arsenal de amfetamine, hasis, marijuana si LSD, viziunea lor asupra celebrilor ani ’60 din America nu poate fi decit grotesca si absurd de hilara, o perspectiva de cosmar impinsa pina la ultimele ei consecinte.

Roman ecranizat in 1998 in regia lui Terry Gilliam, cu Johnny Depp si Benicio del Toro in rolurile principale – un film-cult al contraculturii americane.

Autor: Hunter S. Thompson
Traducător: Adrian Buz
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Fear and Loathing in Las Vegas
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, contracultură, cultură pop, gonzo, viusl american, halucinant, stupefiante, LSD, grotesc, absurd, coşmar, limite
 • Adrian Buz
  Traducător
  Hunter S. Thompson Hunter S. Thompson - Autor
  Hunter S. Thompson s‑a nascut in 1937 in Louisville, Kentucky si a murit in Colorado in 2005. Este creatorul asa‑numitului „jurnalism Gonzo”, un stil de reportaj in care autorul se implica atit de mult incit devine perso­najul central al relatarii....
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Hunter S. Thompson
  Autor
  Adrian Buz - Traducător
  Adrian Buz – nascut in 1971. Este absolvent al Facultatii de Litere din Craiova. Din 1999, publica proze, traduceri si eseuri in „Flacara”, „Mozaicul”, „Ramuri”, „Romania literara”, „Scrisul romanesc”, „Ziarul de duminica”, „Timpul”, „Paradigma”, „LAMA”, „Respiro”, „Liternet”, „Norii”. In 2001, debuteaza in volum cu...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

4-10 septembrie 2008, Observator cultural - Cezar Gheorghe
"Sfidarea este primul cuvint care imi vine in minte atunci cind ma gindesc la scrisul lui Hunter S. Thompson. Acesta nu tine cont de sfaturile propriilor sai editori, nu tine seama de standardele si de retorica jurnalismului si, nu in ultimul rind, sfideaza critica, aceasta nereusind sa incadreze scrisul sau in nici unul dintre genurile consacrate. Cartea sa va ramine una dintre cartile legendare ale timpului sau prin inteligenta si umorul de mare profunzime, fie ca vorbim de jurnalism sau de literatura."
12 martie 2008, Adevărul literar şi artistic - Marius Chivu
"Incursiunea lui Thompson in Vegasul anilor ’60 ii are in prim-plan pe jurnalistul Raoul Duke, un alter-ego al scriitorului, si pe avocatul dr. Gonzo. Scopul este un reportaj de la o celebra cursa motociclistica din desertul Nevadei, urmat de o relatare de la Conferinta Nationala privind Drogurile. Ambele insarcinari gazetaresti se dovedesc insa pretexte perfecte pentru o calatorie la capatul halucinogenelor, intr-o derizorie cautare a Visului American."
10-16 mai 2008, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Spaime si scirbe in Las Vegas este un «reportaj gonzo» (autorul devine personaj in propriul roman), dar si o critica dura la adresa Americii anilor ’60, cuprinsa de un declin total. Spaime si scirbe in Las Vegas a fost considerat, exagerindu-se desigur, o varianta moderna a lui Don Quijote, in care cele doua personaje lupta impotriva acestei uriase mori de vint care este America."
Kirkus Reviews
"Spaime si scirbe in Las Vegas este un clasic al culturii pop, imaginea vie a unei ere apuse, o supradoza de comedie in stare pura. Beneficiind de o inteligenta sclipitoare, de o limba ascutita si de o imaginatie debordanta, Thompson a insuflat relatarilor sale o profunzime si o vigoare rareori intilnite in jurnalism, ca si in literatura.” 
The New York Times
"Tot ce scria Hunter S. Thompson era adevarat, desi nu se conforma definitiei pe care o dam de obicei adevarului. Iar tipul de autenticitate pe care l-a urmarit si l-a practicat ne va ramine pentru totdeauna inaccesibil celor mai multi dintre noi.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus