TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Zile liniştite la Clichy

Henry Miller
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Rescrisa la cincisprezece ani de la prima versiune, Zile linistite la Clichy dezvaluie o latura noua a lui Miller, in care verva din Tropicul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1837-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Rescrisa la cincisprezece ani de la prima versiune, Zile linistite la Clichy dezvaluie o latura noua a lui Miller, in care verva din Tropicul Capricornului lasa loc boemei din perioada tineretii la Paris.

Zile linistite la Clichy, un roman in miniatura, si continuarea sa, Mara-Marignan, cuprinse in volumul de fata, au fost publicate in 1956. Sint doua povesti nostalgice, despre un timp in care lumea era mai simpla si se invirtea cu lentoare, iar Henry Miller era abia un tinar scriitor obscur, fara un ban, cutreierind strazile Parisului. Micile cafenele, unde se poarta conversatii colorate, escapadele la bordelurile de la periferiile Parisului, unde frumusetea si grotescul isi disputa impresionant terenul, compun o lume spectaculoasa, deseori devastata spiritual de neajunsuri si nesiguranta, insa cu atit mai vie si flaminda de valori umane, de tandrete si sinceritate, de sens si fantezie. Pentru ochiul unui scriitor american, populatia si luminile Parisului la inceputul seco­lului XX, stralucitoare si viciate in acelasi timp, reprezinta material de lucru – Henry Miller descrie o perioada care ii va modela intreaga viata si opera.

Autor: Henry Miller
Traducător: Alexandru Vlad
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Quiet Days in Clichy. Mara-Marignan
Pagini: 168
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, boemă, Paris, cafenele, bordeluri, tandreţe, fantezie
 • Alexandru Vlad
  Traducător
  Henry Miller Henry Miller - Autor
  Henry Valentine Miller (1891-1980) s-a nascut in Yorkville, New York, intr-o familie de origine germana. Si-a petrecut anii de scoala in Brooklyn, intre 1909 si 1924 a lucrat in atelierul de croitorie al tatalui sau, a trecut prin greutati, slujbe prost platite, in...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Henry Miller
  Autor
  Alexandru Vlad Alexandru Vlad - Traducător
  Prozator, de asemenea, eseist, poet, traducator, publicist. Alexandru Vlad s-a nascut la 31 iulie 1950 in satul Suceagu (Cluj). A absolvit in 1975 Facultatea de Filologie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, sectia limba si literatura romana - limba si...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2011, TIUK.reea.net, - Sever Gulea
"Si in acest volum avem de-a face, ca si in alte scrieri de-ale lui Miller, cu o autobiografie fictionalizata. Naratiunile sint relatate la persoana I din perspectiva lui Joey, un scriitor american sosit la Paris care imparte o camera cu prietenul sau Carl, undeva in apropierea pietei Clichy. Ce face ca zilele sa fie linistite pentru doi scriitori muritori de foame, in cea mai mare parte a timpului, care se plimba prin ceea ce Joey surprinde a fi omologul Broadway-ului newyorkez?"
ianuarie 2011, Dilemateca - Alexandru Budac
"Miller creeaza mereu acelasi personaj, modelat din propriul caracter si poseda o vitalitate care i-a contaminat pe multi dintre scriitorii americani de mai tirziu. Ii lipseste universalitatea, insa nu si un anumit tip de iscusinta literara, menita a intari autenticitatea obrazniciilor sale. Senzualitatea exacerbata careia ii datoreaza faima si nimbul controversat isi dezvaluie tilcul doar daca nu uiti, atunci cind citesti, ca erotismul prozelor lui este consecinta fireasca a unui ethos nonconformist si a unui solid crez artistic."
ianuarie 2011, Dilemateca - Ştefania Mihalache
"Intimplarile apartin unui Paris de dinaintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, un Pris in care doi scriitori, Joey si Carl, duc o existenta boema, impartindu-si timpul intre scris, intilniri si petreceri cu prostituate, escapade nebunesti. Naratiunea este aici simpla, doar cu citeva intortocheri temporale, fara inflorituri inutile de stil, ba chiar se vizeaza o anumita directete a relatarii, o cautare a unui stil cit mai frust, care sustine asumarea detasata a tonului. Atit in forma, cit si in fond se desprinde aceeasi vitalitate recunoscuta a scrisului lui Miller, care domina posibilele nuante crude ale povestii."
Norman Mailer
"Henry Miller este de neegalat. Nu stiu pe nimeni care sa fi scris vreodata ca el si nu cred ca va mai exista vreodata cineva. Ca sa-i poti cuprinde intensitatea, trebuie sa stapinesti limba lui Shakespeare si a lui Marlowe. Avem, in sfirsit, un scriitor complet, un atlet al scriiturii, un avatar al energiei literare.” 
Henry Miller
"Nu am bani, nici de la cine sa-i iau, ce sa mai vorbim de sperante... Sunt cel mai fericit om din lume.” 
Maxwell Geismar
"Ramine de vazut daca Henry Miller este sau nu ultimul mare artist american cu care ne putem mindri; nu am insa nici o indoiala ca el este unul dintre ultimii giganti ai literaturii minunatilor ani 1890-1940.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus