TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un diavol în paradis PO-HEM-UN0DNP-13-N-001
Un diavol în paradis
Vezi
galerie

Un diavol în paradis

de Henry Miller

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #205824

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Imagine vie a unei vizite furtunoase, această carte fascinantă reprezintă o incursiune în profunzimile vieții personale șitotodatăîn filozofia literară a lui Henry Miller, autorul sofisticat și dinamic care a scris Tropicul Cancerului și Tropicul Capricornului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Henry Miller

Data apariției: 2013

Titlu original: A Devil in Paradise

ISBN: 978-973-46-3404-0

EAN-16: 978973463404

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, sexualitate

 

Opinii editoriale

"Un diavol in paradis este un portret in tuse intunecate a lui Conrad Moricand, un astrolog pe care Miller l-a cunoscut la Paris, inainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, gratie scriitoarei Anaïs Nin.
Oricit de ticalos este acest dandy dependent de rau, de ceea ce spun stelele si nu oamenii, de codeina si tigari bune, de parfum si haine de calitate, de bunavointa unor persoane generoase, oricit de dispretuitor ar fi – dispretuieste copii, americani, natura, Dumnezeu – nu ai cum sa nu-l compatimesti. Acest ciudat indragostit numai de lucruri abstracte este, pina la urma, un suflet gol care nu se poate bucura niciodata de ceva pe deplin.
Iar faptul ca ajungi sa compatimesti pina si un diavol care nu si-a gasit alinare nici macar in paradis i se datoreaza lui Henry Miller care a reusit sa creeze un personaj in care fiecare recunoaste cite ceva din propriul rau."

16 mai 2013, bookaholic.ro - Oana Pulpă

"Volumul lui Miller nu trebuie ocolit. E ca si cum am face o calatorie in timp, descoperind insa nu cit de multe s-au schimbat, ci cit de multe au ramas la fel. Scriitorului i s-a reprosat faptul de a fi scris despre Moricand imediat dupa moartea acestuia, nemaioferindu-i acestuia dreptul la replica (la care Moricand probabil n-ar fi apelat oricum), dar nimeni nu-i contesta talentul. Asadar, daca vreti sa cititi o carte subtire ca numar de pagini, insa provocatoare, subtila, amuzanta chiar pe alocuri, Un diavol in paradis este o alegere inteligenta. Se poate consuma la un pahar de vin rosu, de Bordeaux, cu ansoa si masline."

12 aprilie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 395 - Florin Irimia

"Un diavol in paradis [...] este un emotionant roman, construit pe o trama epica autobiografica [...] despre un prieten, prietenie si balansul dintre sublim si demonic. Raul si abjectia locuindu-ne la fel de intens, iesind la suprafata epidermei noastre, mai mult sau mai putin violent. Viata si neviata eroului din roman, un anume Conrad Moricand, aduc sub ochii nostri inca un roman existentialist. Un Oblomov modern se strecoara printre oamenii si intimplarile secolului al XX-lea.
Intre Strainul lui Camus si Greata lui Sartre, Un diavol in paradis, cu eroul lui dezabuzat, dar si patruns in toti porii de un intens mal du siècle, isi poate gasi rostul si locul. Ce a urmat in afara literaturii si dupa mai ’68 deja stim cu totii."

12 aprilie 2013, Observator cultural, nr. 669 - Cristina Manole

"Un diavol in paradis este expresia perfecta a perspectivei morale a lui Miller, dar si una dintre demonstratiile remarcabile ale talentului sau de povestitor. Romanul ofera o minunata viziune cinematica a doi dintre cei mai mari egotisti ai literaturii, prinsi intr-un conflict pe viata si pe moarte.” 

The Nation

"Nu neg validitatea astrologiei. Dar am obiectii cind vine vorba de a deveni sclavul unui singur punct de vedere. Bineinteles ca exista afinitati, analogii, corespondente, un ritm ceresc si un ritm pamintesc...” 

Henry Miller

"Henry Miller a fost dintotdeauna un remarcabil creator de personaje, iar Conrad Moricand este probabil cel mai bun dintre ele.” 

The Times Literary Supplement
Henry Miller
Henry Miller
Autor

Henry Valentine Miller (1891-1980) s-a născut în Yorkville, New York, într-o fam...

vezi autor