TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Tropicul Cancerului

Henry Miller
Recunoscut astăzi ca unul dintre romanele cult din literatura americană și una dintre capodoperele clasice ale erotismului, Tropicul Cancerului a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1773-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Recunoscut astăzi ca unul dintre romanele cult din literatura americană și una dintre capodoperele clasice ale erotismului, Tropicul Cancerului a apărut inițial la Paris în 1934, fiind interzisă mai bine de un sfert de secol peste ocean. Cartea reprezintă o combinație dezinhibată de ficțiune și biografie, de narațiune și flux liber al conștiintei, prezentând cu dezinvoltură aventurile adesea licențioase ale unui tânăr scriitor american exilat în Parisul anilor 30. El duce o existență marginală și precară, invirtindu-se prin baruri, săli de dans, bordeluri și locurile de adunare ale unei boeme adesea sordide, ale cărei excentricități și excese le înregistrează într-un stil precis, necruțător și complice-amuzat. Cartea își datorează renumele limbajului franc și fără perdea, pasiunii cu care își trăiește naratorul momentele de disperare sau exaltare, precum și pagini­lor vizionare, poetice, care dau cărții o intensitate halu­cinantă.

Tropicul Cancerului este o confesiune de neuitat, poate cea mai onestă carte scrisă vreodată, un text autobiografic al unui autor considerat în America „obscen” și interzis ani în șir.

Autor: Henry Miller
Traducător: Antoaneta Ralian
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Tropic of Cancer
Pagini: 280
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, roman cenzurat, autobiografie,Paris, anii '30, viaţă de noapte, umor, bordeluri, scriitor, incercări, boema, indecent, ireverenţios, realism, exaltare
 • Antoaneta Ralian
  Traducător
  Henry Miller Henry Miller - Autor
  Henry Valentine Miller (1891-1980) s-a nascut in Yorkville, New York, intr-o familie de origine germana. Si-a petrecut anii de scoala in Brooklyn, intre 1909 si 1924 a lucrat in atelierul de croitorie al tatalui sau, a trecut prin greutati, slujbe prost platite, in...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Henry Miller
  Autor
  Antoaneta Ralian Antoaneta Ralian - Traducător
  Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a fost cel mai productiv şi apreciat traducător din engleză pe care l-a dat România. A fost redactor de carte la Editura Univers. A semnat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr.567, 17 martie, Observator cultural - Cristina Manole
"Pentru ca valul pudicitatii de limbaj al culturii realist-socialiste s-a ridicat si tot ce tine de erotism si sexualitate a trezit (sa nu spunem excitat) interesul publicului larg, Tropicul Cancerului (Editura Polirom, 2011) a ajuns deja la a treia editie in traducerea marii doamne a relatiei anglo-romine, care se dovedeste Antoaneta Ralian. Caci nu doar subiectele si limbajul – deseori licentios, pe alocuri cu larghete explicit sexuala – au facut faima acestui excelent prozator. O anume cursivitate a stilului si o franchete a povestirii dau farmec si ne retin atentia. Miller stie sa scoata din aventurile vietii launtrice – a personajelor sale sau a lui insusi, caci nu putine pagini sint transcrieri ale propriilor sale aventuri existentiale – esentialul."
Teodora GRAUR, 6 iunie 2012, pe bookblog.ro
Teodora GRAUR, 6 iunie 2012, pe bookblog.roMi-am dat seama din primele pagini ca scrie despre experiente, ginduri, sentimente personale. Si mi-a atras atentia ritmul haotic in care parea ca traieste – fara sa-i pese de consecinte, uneori ca un vagabond, imprumutind bani fara jena, culcindu-se cu sotiile amicilor, inselindu-si propria nevasta, parca mereu flamind, mereu in cautare.
16 aprilie 2012, Tribuna, nr. 231 - Ion Vlad
"Un roman al virstelor si al treptelor ce duc spre etapele insesizabile ale scrisului, ciclul lui Henry Miller este una dintre cele mai fascinante istorii ale afirmarii unui creator. Poetica si poietica, acel EU convertit si metamorfozat in narator; experiente, aventuri, avatari ai formarii (un Bildungsroman) compun Tropicele si Rastignirea trandafirie. Sint romane ale virstelor: anii formarii, ai descoperirii si, mai apoi, anii revelarii scrisului si a creatiei."
New York Times Book Review
"Exuberanta si vioiciunea din romanul lui Miller sint atit de izbitoare, de parca toate sticlele de sampanie din lume ar fi fost destupate in acelasi timp si toata stralucirea spiritului ar fi fost dezlantuita in paginile unei singure carti.” 
Anais Nin
"Iata o carte care, daca acest lucru mai e posibil, ne poate aduce inapoi apetitul pentru lucrurile fundamentale.” 

Opinia cititorilor