TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Plexus. Răstignirea trandafirie (Vol. II)

Henry Miller
Plexus este al doilea roman din trilogia Răstignirea trandafirie, scrisă de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisă în Statele Unite...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1745-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Plexus este al doilea roman din trilogia Răstignirea trandafirie, scrisă de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisă în Statele Unite ale Americii și publicată la Paris între 1949 și 1960.

Romanul Plexus (1953) este cel de-€‘al doilea volum al trilogiei Rastiginirea trandafirie și conține cea mai amplă descriere a valorilor, credințelor, opiniilor și deciziilor de viață ale scriitorului, în luptă sa pentru supraviețuire în New York-ul dinaintea izbucni­rii Primului Război Mondial. Mai mult decît un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant atît în momentul „cruci­ficării€œ sale, cît și mai tîrziu, cînd controversata trilogie era deja scrisă sub forma unei avalanșe de emoții, idei, viziuni și coșma­ruri despre om și locul său precar în societatea secolului XX, în care arta pare să fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolită a lui Miller îl face să abordeze orice subiect și orice aspect al existenței, fără limite sau tabuuri; tot ce înseamnă viață este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandrețe, însă întotdeauna cu umor.

Autor: Henry Miller
Traducător: Antoaneta Ralian
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Plexus. Vol. II of Rosy crucifixion
Pagini: 632
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, sexualitate, valori, opinii, scriitor, identitate, libertinism, portet, erotism, ficțiune, autobiografie, interzisă, New York, crucificare, tabu
 • Antoaneta Ralian
  Traducător
  Henry Miller Henry Miller - Autor
  Henry Valentine Miller (1891-1980) s-a nascut in Yorkville, New York, intr-o familie de origine germana. Si-a petrecut anii de scoala in Brooklyn, intre 1909 si 1924 a lucrat in atelierul de croitorie al tatalui sau, a trecut prin greutati, slujbe prost platite, in...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Henry Miller
  Autor
  Antoaneta Ralian Antoaneta Ralian - Traducător
  Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a fost cel mai productiv şi apreciat traducător din engleză pe care l-a dat România. A fost redactor de carte la Editura Univers. A semnat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

18 august 2010, Academia Caţavencu - Cristian Teodorescu
"…Ceea ce-i uneşte, de fapt, pe americanii din trilogia lui Miller nu e nici imnul, nici drapelul, nici idealul american, ci uriaşa lor reţea de relaţii sexuale în faţa căreia pică şi prejudecăţile etnice, şi interdicţiile religioase."
16 aprilie 2012, in Tribuna, nr. 231 - Ion Vlad
"Sa precizam de pe acum, ciclul/trilogia compusa din romanele Sexus, Plexus si Nexus reprezinta, fara nici o indoiala, o confesiune patetica si dramatica, incarcata de tensiune si de vehementa polemica, dar si o opera cu profil autobiografic, unde identitatea scriitorului, multiplele ipostaze ale alteritatii si „atingerea” substantei fiintei in permanenta revolta si cautare sint un univers de un uluitor dramatism, opera unui mare prozator al lumii."
Henry Miller
"Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sint un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin şi care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala şi religie.” 
Henry Miller
"Cind vorbim despre oameni care «au facut istoria» vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insuşi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El ştie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insuşi.” 
The New Yorker
"Atunci cind Miller se poate desfaşura in voie, talentul sau de povestitor este inegalabil...” 

Opinia cititorilor