TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Kafka pe malul mării

Haruki Murakami
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul, publicat in 2002 si intrat imediat pe lista bestsellerurilor, este relatarea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0333-7
EAN-16: 973460333
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul, publicat in 2002 si intrat imediat pe lista bestsellerurilor, este relatarea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma si a sirului de coincidente care-l leaga de un vagabond pe nume Nakata, ce sufera de pe urma unei traume din timpul razboiului. Atractia irezistibila dintre aceste doua personaje care par sa nu aiba nimic in comun nu este singurul detaliu inexplicabil din cuprinsul romanului: in universul construit de Murakami pisicile vorbesc, pestii cad din cer, iar spiritele isi parasesc trupul, minate de nevoia de dragoste sau de singe. Descrisa de Kirkus Review ca o „capodopera demna de un Nobel”, cartea confirma pe deplin reputatia de povestitor neintrecut a scriitorului japonez.

Autor: Haruki Murakami
Traducător: Iuliana Oprină
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Umibe no Kafuka
Pagini: 536
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură japoneză, beletristică, fantastic, adolescent, călătorie, coincidenţe, vagabond, pisici vorbitoare
  • Haruki Murakami Haruki Murakami - Autor
    Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s‑a nascut in 1949. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokio. Experienta de proprietar al unui bar din Tokio in care se cinta jazz (reflectata in romanul sau din 1992, La sud...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2007, Contrafort - Răzvan Mihai Năstase
"Unul dintre cele mai ambitioase roamne ale lui Haruki Murakami, in care se aduna mai toate procedeele de constructie narativa si fineturile stilistice din volumele precedente. Provocarea cea mai mare pe acre Murakami si-a asumat-o cu aceasta carte este de a aduce laolalta mantalitati si realitati care par sa se excluda sau sa refuze orice soi de dialog."
octombrie 2006, The One - Virginia Lupulescu
"Si cei care nu sint fani ai cartilor cu «domni motani» vorbitori si aratari in vis vor fi prinsi in mrejele acestui roman, pentru ca Murakami se pricepe sa faca nedeslusibila granita dintre real si suprareal."
noiembrie 2006, Timpul - Serenela Ghiţeanu
"Secretul scriitorului (daca exista unul) consta in scrutarea zonelor ascunse, profunde ale fiintei umane. Coborirea (insem-nind cale si conditie a cunoasterii) se dovedeste a fi o tema esentiala in proza sa. in Cronica pasarii-arc, de pilda, eroul coboara intr-o fintina parasita, pentru a medita. «Trebuie sa mergi pina la ce e mai adinc in tine insuti, sa gindesti in modul cel mai radical cu putinta.», marturiseste scriitorul intr-un intervi. «Este, poate, o metafora a scrisului, aceasta fintina – un loc intunecat, strimt, care permite apoi sa strabati zidul si sa ajungi la suprafata si la complexitate.» Un roman scris de Haruki Murakami are, poate, mai mult farmec decit o poveste din 1001 de nopti, are puterea de a-i descoperi cititorului dimensiunea aproape miraculoasa a celor aparent simple si de a-l indemna spre visare."
iulie 2007, in aLtitudini - Iulian Băicuş
"Chiar daca nu dezvaluie prea multe din esenta kafkianismului, romanul lui Haruki Murakami apartine unui autor postmodern extrem de rafinat. O buna lectura pentru vacanta de vara."
24 august 2006, Realitatea Românească - Ioana Vlad
"Romanul Kafka pe malul marii al japonezului Haruki Murakami, intrat pe lista bestseller-urilor mondiale, este relatarea aventurilor unui adolescent, pe care intimplator il cheama Kafka, plecat de acasa in cautarea mamei si surorii care l-au parasit cu mult timp in urma. Calatoria initiatica a adolescentului este insotita de intilnirea unor personaje bizare, care se alatura celorlalte minuni firesti, cotidiene din universul construit alert de Murakami: pisicile vorbesc, pestii cad din cer, iar spiritele parasesc trupul, minate de nevoia de dragoste sau de razbunare. Scriitorul a tintit un pariu foarte ambitios, iar ritmul de mare povestitor si usurinta cu care manevreaza anumite teme si simboluri ale realismului magice, alaturi de personajele ce se cheama unele pe altele compun un roman ce nu poate fi lasat din mina. E drept, unele concesii vadit comerciale strica zona metafizica, puternica insa suficient cit sa completeze probabil cel mai bun roman al japonezului."

Opinia cititorilor