TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

În noapte

Haruki Murakami
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, laureat al multor premii literare de prestigiu. Romanele sale au...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0645-0
EAN-16: 978973460645
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
În noapte (Top 10+) În noapte (Top 10+) Haruki Murakami

MAI MULTE DESPRE CARTE

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, laureat al multor premii literare de prestigiu. Romanele sale au fost traduse in peste treizeci de limbi.
Romanul este un puzzle de personaje cum nu se poate mai diferite: Eri Asai, un fotomodel cufundat intr-un somn care dureaza de luni de zile, sora ei, Mari, o studenta pasionata de lectura, un trombonist de jazz, o tinara prostituata chinezoaica brutalizata salbatic si abandonata intr-un love hotel, un marunt angajat la o firma de calculatoare. Toti sint oameni ai noptii bintuiti de secrete si dorinte nelamurite, iar legaturile dintre ei se lamuresc incetul cu incetul pe parcursul romanului, construind un univers nocturn plin de farmecul, subtilitatea si umorul caracteristice romanelor lui Murakami.

Autor: Haruki Murakami
Traducător: Iuliana Oprină
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Afutā Dāku
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură japoneză, beletristică, roman, prostituată, Japonia, secrete, noapte, fotomodel, studentă,
  • Haruki Murakami Haruki Murakami - Autor
    Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s‑a nascut in 1949. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokio. Experienta de proprietar al unui bar din Tokio in care se cinta jazz (reflectata in romanul sau din 1992, La sud...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2007, Tomis - Irina Iacovescu
"Murakami intoarce ceasul si iti asterne in fata ochilor peisaje uitate, emotii suprimate, un anumit fel de a fi viu care trece dincolo de granitele geografice si/sau emotionale. Istorisirile lui sint niste calatorii-in-sine, de care nu te poti desprinde, pina nu le patrunzi misterul."
5-11 iulie 2007, Observator cultural - Răzvan Mihai Năstase
"Romanul, desi foarte scurt, este farimitat in capitole care in loc de titluri infatiseaza cadranul unui ceas. La adapostul acestei conventii grafice Murakami poate sa se joace cu timpul dupa bunul plac, obtinind efecte de finete, de la dilatarea apoasa a cronologiei, pina la salturi spectaculoase inainte si inapoi prin biografiile personajelor. Realismul este remarcabil, cine a trait o noapte de la un cap la altul – from dusk' till dawn, vorba lui Rodriguez – stie ca noaptea timpul se scurge altfel, ca ritmul actiunilor difera de cel diurn, ca oamenii sint mai reflexivi si mai nostalgici."
Omul care aduce cartea”, 4 septembrie 2007, PRO TV - Dan C. Mihăilescu
"Nu exista un prozator, cel putin in Romania sau chiar in Europa, care sa faca din atitea nimicuri o chestie expresiva, care sa-ti dea un mister psihologic si un suspans de roman politist, de fapt."
27 iulie 2007, România literară - Elisabeta Lasconi
"In noapte are o formula narativa neasteptata: o relatare ce tinde la detasarea si obiectivitatea camerei de filmat, urmarind citeva personaje pe parcursul orelor noptii, inregistrind obiectele si fiintele din spatii inchise, miscarile personajelor si dialogurile, cu o grija evidenta de a le lasa intacta interioritatea. Cumva, mi-a amintit de o moda literara, le nouveau roman, reluata aproape ca o demonstratie, un experiment sau, pur si simplu, exercitiu epic. Si, totodata, m-a facut sa ma gindesc la Kobo Abe, la micile sale romane cvasiermetice."
18 iunie 2012, BookMag.ro - Adriana Gionea
"In noapte se intilnesc o studenta pasionata de lectura si de limba chineza, sora ei (un fotomodel cu tulburari de somn), o prostituata agresata si parasita intr-un hotel ieftin, un trombonist de jazz si un angajat la o companie de IT, dar protagonistul acestui roman este, de fapt, orasul Tokyo."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus