TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dans dans dans PO-HAM-DADDT1-12-N-001
Vezi
galerie

Dans dans dans

de Haruki Murakami

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #203890

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

După patru ani de la întamplările din romanul În căutarea oii fantasticeîn urmă unui vis obsesiv, eroul fără nume al lui Murakami hotărăște  se întoarcă în Sapporo, în speranța de a descoperi un indiciu care ‑l ajute  o găsească pe Kiki, iubita lui dispărută fără urmă.


Acesta este începutul unui dans hipnotic ce îi poartă pașii din Sapporo în Tokyo și Hawaii, într-o înlănțuire de evenimente petrecute la granița fragilă dintre real și fantastic. Între alții, parteneri de dans îi sunt o fetiță clarvăzătoare de treisprezece ani neglijată de părinți, un fost coleg ajuns acum actor celebru și câteva prostituate de lux.


Amestec de tragic și umor fincartea vorbeșteîn esență, despre fragilitatea vieții și nevoia de comunicare și de căldură umană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Haruki Murakami

Traducător: Iuliana Oprina

Data apariției: 2012

Titlu original: Dansu dansu dansu

ISBN: 978-973-46-2682-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,În templul zorilor din Vechiul oraş imperial, unde s-au ascuns Frumoasele adormite, unui Înger decăzut îi este Sete de iubire. Vine tocmai de la Capătul lumii şi în ţara aspră a zăpezilor de La sud d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Cine a fost suficient de curios încât să găsească trăsături comune romanelor japoneze ale ultimei jumătăți de secol cu siguranță a observat că mai toți autorii tratează, în cel puțin una dintre cărțile lor, tema dispariției. Iar dacă vorbim despre Haruki Murakami (...), fanii acestui scriitor vor ști exact la ce mă refer. Avem un personaj central fără nume (narațiunea se desfășoară, cum altfel, la persoana I), care continuă căutările fostei lui iubite, Kiki, evaporată subit. Și pentru că niciuna dintre metodele clasice de investigare nu dă roade, eroul nostru încearcă să reconstituie pașii pe care i-a făcut împreună cu misterioasa fată.

La Murakami, fantasticul nu coboară din imaginația bolnavă a personajului în căutare de senzații tari și nici din talentul autorului în a crea o narațiune alertă și antrenantă, ci din stabilirea unor corespondențe stranii între compușii unei scenografii comune.

Dan-Liviu Boeriu

Neliniștitor, spontan și introspect și tot nu zic suficient. Haruki Murakami și-a redus cartea la un singur cuvânt, pe care l-a simțit atât de potrivit, încât l-a și triplat în titlu (...). Dans dans dans, roman reeditat pentru a 4-a oară de editura Polirom (...), a fost pentru mine o descoperire de-a dreptul entuziasmantă.

Undeva prin anii `80, în Tokyo, un bărbat de 34 de ani, al cărui nume rămâne necunoscut până la capăt – o să-i zic „eroul”, face glume care aduc oarecum a Woody Allen, conduce un Subaru (...) –, gătește cu imaginație și se ocupă de „deszăpezirea culturală”. (...) Se caută atent pe sine, dar nu-și oferă experiența de viață drept verdict și e de o decență aparte, întrucât nu-i strop de dramatism în construcția lui, nefiind în niciun caz înduioșat de propria soartă. Deja sună a personaj de roman. Și chiar e. Cu fler, pe deasupra.

Anca Roman

Ceea ce-i reușește atât de bine lui Haruki Murakami este construirea efectului de straniu, de întrebare niciodată rostită până la capăt, punerea ca pe o scenă a unor personaje care, privite îndeaproape, au fiecare un însemn al nefirescului. (...)

Cartea lui Murakami spune și povestea căutărilor diferitelor forme de apropiere între oameni, a necesității de a nu te simți singur, singur fiind.

Anamaria Blănaru
Haruki Murakami
Haruki Murakami
Autor

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-...

vezi autor