TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
1Q84 (Vol. 2) PO-HAM-1Q84VI-11-P-001
Vezi
galerie

1Q84 (Vol. 2)

de Haruki Murakami

Titlu apărut în colecția Seria de autor Haruki Murakami la Polirom

Id: #204340

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O tânără coboară pe scara de urgență a unei autostrăzi suspendate. Intenționează să ucidă un om. În altă parte a metropolei, un profesor de matematică e de acord să rescrie romanul unei fete dislexice.

 

Fără s-o știe, cei doi se caută, iar acțiunile lor declanșează o adevărată avalanșă de evenimente, pentru că la Murakami poveștile simple nu sunt niciodată simple. În spatele realității banale se ascund întotdeauna tenebre periculoase, iar trecutul nu se lasă nici rescris, nici uitat cu ușurință. Tânăra ucigașă și profesorul de matematică descoperă treptat că au stârnit din umbră forțe colosale care amenință însuși destinul lumii.

 

Romanul poate fi citit ca o poveste de dragoste, dar în același timp este o meditație asupra fanatismului și asupra violenței pe care acesta o provoacă. Nu în ultimul rând, 1Q84 ridică o întrebare asupra existenței libertății, indiferent de formele ei de expresie.

 

M-am hotărât să nu urmez nici o mișcare literară, nici o ideologie, nici un –ism. Toate m-au dezamăgit.” - Haruki Murakami

extinde
 

Detalii produs

Autor: Haruki Murakami

Traducător: Iuliana Oprina, Florin Oprina

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-46-2007-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 356

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, libertate

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Alături de Tengo și Aomame ești invitat într-un joc de „găsește similaritățile” dintre Lumea Reală și IQ84. Romanul nu este ușor de citit și nici de urmărit dar satisfacția pe care o ai pe măsură c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Fantastic, misterios, captivant, romanul lui Murakami este o lume a închipuirilor creată parcă de un condei kafkian.” 

The Philadelphia Inquirer

Haruki Murakami s-a instalat la conducerea literaturii japoneze: directă, cinică, stilizată până la detalii de mare finețe, aflată la întrepătrunderea dintre cyberpunk, postmodernism și detective fiction, proza sa strălucește prin detașare înțeleaptă și stil ireverențios.

Los Angeles Times Magazine

Pe fundalul anului 1Q84, al Sinfoniettei lui Janáček, Murakami construiește un roman ca un labirint. 1Q84 se sprijină pe realitățile unei Japonii contemporane acordate la evenimentele din lumea întreagă, dar și pe iluziile unei lumi fantastice. Cititorul, dacă reușește să dezlege puzzle-ul, poate să aleagă între povestea funambulescă a dislexicei Fukaeri și șovăielile epic-etice ale lui Tengo.” 

The Japan Times
Haruki Murakami
Haruki Murakami
Autor

Unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani, Haruki Murakami s-...

vezi autor