TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ghepardul 978-973-689-400-4
Vezi
galerie

Ghepardul

de Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203314

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La 65 de ani de la apariția cărții în Italia și la 60 de ani de la premiera filmului regizat de Luchino Visconti, cu Burt Lancaster, Alain Delon și Claudia Cardinale, Humanitas Fiction publică o nouă ediție a traducerii de referință semnate de Gabriela Lungu. Romanul este însoțit de prefața lui Gioacchino Lanza Tomasi, fiul adoptiv al autorului, dedicată metamorfozelor pe care le-a suferit textul, precum și de două fragmente inedite și câteva poeme cuprinse în așa-numitul „Canțonier al casei Salina”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Traducător: Gabriela Lungu

Data apariției: noiembrie 2023

Titlu original: Il Gattopardo

ISBN: 978-973-689-400-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 286

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Fiecare lună ne aduce noi opere literare care ne captivează imaginația și ne provoacă să explorăm noi lumi și povești. Iată o selecție de cărți recente în literatura de ficțiune pe care ar trebui să l......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dragă Enrico, în mapa de piele vei găsi manuscrisul dactilografiat al Ghepardului. […] Mi se pare că prezintă un oarecare interes, pentru că se referă la un nobil sicilian într-un moment de criză (ceea ce nu înseamnă doar cea din 1860), felul în care el reacționează la această criză și cum se accentuează decăderea familiei sale până la risipirea ei aproape totală; toate astea văzute dinăuntru cu o oarecare participare a autorului și fără nici o ranchiună. […] Sicilia este aceea care este: cea din 1860, de dinainte și dintotdeauna. Cred că totul este impregnat de o proprie poezie melancolică. […] Fii atent: câinele Bendicò e un personaj foarte important și aproape că este cheia romanului.”

GIUSEPPE TOMASI DI LAMPEDUSA, Scrisoare către Enrico Merlo di Tagliavia din 30 mai 1957

„Fără îndoială, aceasta e o carte pe care autorul a purtat-o și a hrănit-o înlăuntrul său toată viața. Când terminăm de citit Ghepardul, ne aducem aminte totul și suntem siguri că mai devreme sau mai târziu vom vrea să-l recitim de la prima la ultima pagină. Ne întrebăm despre câte cărți din acest deceniu se poate spune același lucru.”

EUGENIO MONTALE, Corriere della Sera, 12 decembrie 1958
Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Autor

Despre Giuseppe Tomasi, duce de Palma și principe de Lampedusa, născut în 1896 l...

vezi autor