TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Oamenii cărții

Geraldine Brooks
Colecții/Serii: Leda Contemporan
Câte poveşti spune o singură carte? Povestea oamenilor care au scris-o? Povestea celor care au păstrat-o? Povestea oamenilor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-102-189-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Oamenii cărții

MAI MULTE DESPRE CARTE

Câte poveşti spune o singură carte? Povestea oamenilor care au scris-o? Povestea celor care au păstrat-o? Povestea oamenilor care au cumpărat-o şi vândut-o, a celor care au căutat-o și a celor care au murit pentru a o apăra... Dar cea mai minunată poveste este cea care rămâne nespusă.

În 1996, Hanna Heath, o expertă australiană în conservarea şi restaurarea manuscriselor vechi, singuratică, uşor cinică, dar o excelentă profesionistă, primeşte misiunea la care visa dintotdeauna: analiza şi conservarea Hagadei din Sarajevo, celebrul manuscris evreiesc miniat creat în secolul al XV-lea în Spania şi salvat din bombardamentele recentului război din Bosnia. Cu ajutorul micilor descoperiri pe care le face printre paginile cărţii – o aripă de insectă, câteva pete de vin, cristale de sare, un fir de păr alb –, ea încearcă sa desluşească misterele cărţii, istoria ei tumultuoasă şi poveştile dramatice ale celor care şi-au legat destinul de cel al preţiosului document.

O istorie de o bogată intensitate emoţională, care îi poarta pe cititori într-o aventură intelectuală, din Convivencia spaniolă la ruinele din Sarajevo, din Veneţia Inchiziţiei la piatra pârjolită de soare din nordul Australiei.

Autor: Geraldine Brooks
Traducător: Sorana Munteanu
Data apariției: 2009
Editura: Leda
Titlu original: People of the Book
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, manuscrise miniate, Hagada, secolul XV, evrei, biblioteci, cărți, istorie
  • Geraldine Brooks Geraldine Brooks - Autor
    Geraldine Brooks s-a născut în anul 1955 la Sydney, în Australia. A absolvit Universitatea din Sydney, şi a lucrat o vreme ca reporter, după care şi-a continuat studiile în Statele Unite ale Americii, cu un masterat în jurnalism la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor