TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Opere III: Marocco (II)

George Bălăiţă
Colecții/Serii: Opere
ISBN: 978-973-46-2013-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Opere II: Marocco (1) Opere II: Marocco (1) George Bălăiţă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autor: George Bălăiţă
Ediţie îngrijită de: Marilena Donea
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, proză scurtă, provincial, nopţi, soare, lapte

Opinii Editoriale

septembrie 2012, Ateneu, nr. 9 - Adrian Jicu
"Cititor avid, curios, George Balaita ataca o problematica diversa, intr-o maniera agreabila, cind acida, cind blinda. Stilul e eseistic, textile devenind proze rafinate de idei, chiar daca uneori incrincenarea nu lipseste. In tot, Marocco II functioneaza ca un amalgam (in sensul rebrenian) de texte utile intelegerii operei literare."
nr. 24, 15 iunie 201, România literară - Răzvan Voncu
"Editia de la Polirom, fara sa fie o editie critica, este totusi una de un foarte bun nivel stiintific. Textul este excelent ingrijit, iar cronologia (realizata de Marilena Donea) este minutioasa si precisa, oferind o solida baza informationala pentru un eventual biograf al scriitorului. (...) Asemenea editii iti ofera bucuria lucrului bine facut si, totodata, accesul facil la un instrument de cercetare demn de incredere. Cit despre literatura lui George Balaita, editia de fata ne intretine speranta ca vom citi in curind un al patrulea volum, ce ar putea contine chiar o versiune noua, de ce nu?, masiv adaugita, a proiectului neterminat inaugurat de Ucenicul neascultator…"
27 septembrie 2011, Orizont, nr. 9 - Alexandru Ruja
"Volumul al doilea din Marocco (si al treilea din Opere) are doua sectiuni ample: Gulliver in Tara Nimanui, exercitii de arta prozei, si Ciinele in lesa, fals memorial, insotite de Appendix si Dosar de presa. Scribul ramine ascuns in proze, dar se devoaleaza in interviuri, confesiuni. In a doua sectiune sint incluse mai multe interviuri. Multe texte din publicistica literara, ca sa le plasez intr-un cadru mai larg, desi destule sint eseuri specializate, care se imbina cu texte de un acut impresionism cultural, in care impresia si intuitia domina si dau doza de originalitate. " Exista un anumit confort al trairii in cultura, al relationarii peste marele arc de timp cu oamenii de cultura. Prozatorul declara fara rezerve placerea trairii, evident simbolice, linga spirite emblematice pentru diverse zone ale culturii. De cultura se leaga toleranta, respectul alteritatii. Ignoranta genereaza intoleranta.
Ovidiu S. Crohmălniceanu
"Balaita se afla in largul sau cind arunca o privire radiografica asupra fiintelor si lucrurilor din realitatea zilnica inconjuratoare, surprinzindu-le umbrele interioare, invizibile cu ochiul liber. Un fantastic de tip foarte aparte, insolit, natural, s-ar putea spune in mod paradoxal, tisneste din acuitatea observatiei fixe, staruitoare, perforante asupra banalului, ca la Kafka.” 
Alex. Ştefănescu
"Adevaratul mesaj al lui George Balaita se afla nu in ce spune, ci in cum spune si consta poate intr-o nesfirsita bucurie ca lumea exista.”   
Al. Cistelecan
"Nu s-ar zice, citindu-i frazele sprintene, pline de verva si de umor (cu destula autoironie), debitate cu un fel de spontaneitate a scepticismului de sine, ca George Balaita e de fapt un maximalist, de nu chiar un fundamentalist al literaturii. Dar un fundamentalist cu religia mai degraba ascunsa sub nonsalanta decit exhibata.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus