TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Franz şi Francois

Francois Weyergans
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Declarat in unanimitate de presa literara drept unul dintre cele mai importante romane din ultimii ani, Franz si Francois a fost distins cu Grand...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0523-1
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Declarat in unanimitate de presa literara drept unul dintre cele mai importante romane din ultimii ani, Franz si Francois a fost distins cu Grand Prix de la Langue francaise.
Franz este scriitor, Francois la fel. Primul a cunoscut un mare succes de critica si de public in anii "40, datorita romanelor sale cu un mesaj conservator si pozitiv si o morala solida. Cel de-al doilea, insa, nu traieste conditia de scriitor cu aceeasi seninatate, iar cartile sale ii ilustreaza angoasa si nesigurantele. Unul este o impunatoare figura paterna, celalalt un fiu strivit de „anxietatea influentei”. La douazeci de ani dupa moartea lui Franz, Francois se lanseaza intr-o intreprindere dificila, dar eliberatoare: sa stabileasca, prin intermediul noului sau roman, dialogul pe care nu l-a putut avea niciodata cu tatal lui in viata reala. O carte despre relatiile dintre parinti si copii, maestri si discipoli, realitate si fictiune, scris cu o extrema luciditate, dublata de o ironie necrutatoare.

Autor: Francois Weyergans
Traducător: Ileana Cantuniari
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Franz et François
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatura franceza , Literatura universala
  • Francois Weyergans - Autor
    Om de litere, de imagine si de teatru, Francois Weyergans s-a nascut in 1941, la Bruxelles. Asemenea tatalui sau, el insusi prozator, eseist, critic literar si de film (al carui portret il regasim in romanul lui Weyergans din 1997, Franz si Francois), incepe sa publice, inca din adolescenta, articole de critica cinematografica. In 1961, la doar douazeci de ani, realizeaza primul sau film (despre Maurice Bejart, care-i va ramine prieten si ii va servi ulterior drept...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2007, 24 Fun - Ştefan Agopian
"Weyergans e un geniu in arta de a povesti cum nu poate sa scrie o carte. Autorul ne pacaleste cu mult farmec atunci cind se lamenteaza ca nu poate sa scrie, deoarece pina la urma reuseste ce si-a propus: sa scrie povestea tatalui sau, un cunoscut scriitor catolic. Scris inteligent, cu multe digresiuni, romanul devine pina la urma captivant."
Francois Weyergans în interviu cu Dan Daia, 10-16 noiembrie 2007, Suplimentul de cultură - Francois Weyergans
"Vorbesc mult de cinema in Franz si Francois, cred ca acest roman nu este alcatuit numai dintr-o suita de du-te-vino sau de zigzaguri intre doua generatii, dar si dintr-o serie de du-te-vino intre cinema si literatura – ca sa nu mai vorbim despre raporturile antagonice intre religie si erotism, o tema universala."
Le Monde
"Franz si Francois este unul dintre rarele romane de care te lasi sedus atit de repede si intr-un mod atit de misterios, incit simti nevoia sa-l recitesti numaidecit, pentru placerea de a descoperi motivul acestei tainice atractii.” 

Opinia cititorilor