TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți CV-FEV-SFFAUP-16-N-001
Vezi
galerie

Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți

de Fernando Vallejo

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #245796

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fernando Vallejo scrie la persoan­a întâi, într-un stil autobiografic căruia îi manipulează convenţiile astfel încât linia dintre autobiografie şi ficţiune devine foarte neclară. Folosindu-se de personajul principal – un bătrân intelectual care revine, după mulţi ani, la Medellín, împins atât de nostalgie, cât şi de dorinţ­a de a trăi o nouă iubire –, autorul atinge o performanţă rarisimă: în doar o sută şi ceva de pagini, graţie stilului marcat de numai câteva detalii revelatoare (într-o lume a scrisului caracterizată de un nou realism, să-i spunem „realism capitalist“, inundat de sute de scene şi de mii de amănunte inutile din punct de vedere literar), reuşeşte să alcătuiască portretul unui mare oraş şi, astfel, portretul unei ţări întregi, lucru realizat până acum de extrem de puţini artişti. Iar portretul, datorită liniei narative mereu surprinzătoare, tensiunii, câtorva exagerări care amplifică realitatea, tuşelor reci, clinice, este înspăimântător.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Fernando Vallejo

Traducător: Eugenia Alexe Munteanu

Data apariției: septembrie 2016

Titlu original: La Virgen de los sicarios

ISBN: 978-606-588-883-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: moarte, iubire

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Dumnezeu a murit! Trăiască Pablo Escobar!În Medellin criminalii se roagă ca gloanțele să-și atingă ținta, crucifixele sunt purtate la piept sau tatuate pe brațe, copii ucid cu sânge rece orice persoan......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Trebuie să recunosc faptul că am citit această carte în primul rând pentru că mi-a atras atenţia titlul. Şi nu că aş fi fost contrariat de alăturarea Sfintei Fecioare de ucigaşii plătiţi, întrucât nu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Vallejo este un scriitor pătrunzător, unul care are talent pentru comentariul social. Este interesat să evidențieze ipocrizia religioasă într-o țară în care ucigașii poartă crucifixe, își binecuvântează gloanțele și se roagă să nu rateze ținta, dar lungul șir de atrocități pe care le expune, la început hipnotic, devine o pură litanie. Toate personajele narațiunii sale sunt într-atât de mult sortite să piară, încât, în momentul în care gramaticianul are de-a face cu ucigașul lui Alexis, este imposibil să mai stârnească în vreun fel interesul pentru destinele lor deja pecetlu­ite. Ceea ce, până la urmă, asta poate fi ideea centrală a romanului lui Vallejo.

Publishers Weekly

„Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți este o redutabilă expunere a brutalității care a invadat Medellínul în timpul perioadei de prosperitate a cartelului condus de Pablo Escobar. Fernando Vallejo descrie cu un umor caustic orașul și locuitorii săi: nimic nu scapă privirii sale critice și desacralizante.

María Mercedes Jaramillo, Gaceta de Colombia

Un teribil tablou al patologiei indiferenței aranjate ca un decor pentru violența provocată de droguri în capitala sud-americană a crimei.

Steve Wasserman, Los Angeles Times

Columbia: am descoperit de copil că e o țară criminală, cea mai criminală dintre toate. Apoi mi-am dat seama că e necivilizată și meschină, iar odată cu realegerea lui Álvaro Uribe ca președinte am aflat că este și imbecilă, așa că am solicitat cetățenia mexicană – mi-a fost acordată săptămâna trecută.

Fernando Vallejo (2007)
Fernando Vallejo
Fernando Vallejo
Autor

Fernando Vallejo (născut în 1942 la Medellín, Columbia) este romancier, regizor...

vezi autor