TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mă numesc Salma

Fadia Faqir
Colecții/Serii: Love&Life Leda
Într-un sat de munte din ţinutul Levantului, Salma, o tânără păstoriţă beduină, încalcă legile sacre ale tribului ei,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-102-140-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Mă numesc Salma

MAI MULTE DESPRE CARTE

Într-un sat de munte din ţinutul Levantului, Salma, o tânără păstoriţă beduină, încalcă legile sacre ale tribului ei, rămânând însărcinată în afara căsătoriei. Pentru ca familia să-şi recâştige onoarea pierdută, tradiţia musulmană îi cere să o ucidă pe cea care a păcătuit. Fugind din calea unei morţi sigure, Salma alege refugiul în închisoare, unde dă naştere unei fetiţe care îi va fi însă imediat luată de catre statul iordanian şi dusă într-un orfelinat pentru copiii nelegitimi. Adoptată apoi de o călugăriţă misionară, Salma imigrează în Anglia, unde începe o nouă viaţă, în poate cel mai britanic oraş din toate, Exeter. Aici, tânăra musulmană încearcă din răsputeri să se adapteze, să-şi învingă complexele şi prejudecăţile, dar teama obsesivă, durerea exilului şi dorul de copilul care i-a fost răpit o împiedică în fiecare clipă.

Autor: Fadia Faqir
Traducător: Ilinca-Smărăndița Șchiopu
Data apariției: 2008
Editura: Leda
Titlu original: My Name Is Salma
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, tradiție, condiția femeii, închisoare, Iordania, Anglia, maternitate, exil
  • Fadia Faqir Fadia Faqir - Autor
    Fadia Faqir, scriitoare iordaniano-britanică, universitar, cunoscută şi ca apărătoare a drepturilor omului, s-a născut la Amman, în 1956. Creaţia sa cuprinde romane – Nisanit (1987), Mă numesc Salma, nuvele, piese de teatru, eseuri şi lucrări...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Fadia Faqir
„Scriu ca să depun mărturie şi să fac dreptate. Scriu ca să exorcizez temerile oamenilor. Scriu în încercarea zadarnică de a-mi insufla mie însămi curaj. Drumul a fost şi mai este încă lung, cu multe oprelişti, dar fără opriri, însă, totodată, plin de recompense şi de surprize plăcute.” 
Booklist
„În acest al treilea roman al său, scriitoarea iordaniană Fadia Faqir abordează cu mult curaj tema condiţiei vulnerabile a femeii musulmane într-o societate dominată de barbaţi... O poveste remarcabil scrisă, despre traditiile represive şi încă active ale lumii arabe.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus