TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Soroc de viaţă şi soroc de moarte

Erich Maria Remarque
Romanul Soroc de viață și soroc de moarte a inspirat în 1958 o celebra ecranizare, în regia lui Douglas Sirk, cu John Gavin și...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4962-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Soroc de viață și soroc de moarte a inspirat în 1958 o celebra ecranizare, în regia lui Douglas Sirk, cu John Gavin și Liselotte Pulver în rolurile principale, în a cărei distribuție apare și numele autorului.

După doi ani petrecuți pe frontul din Rusia, tânărul soldat german Ernst Graeber primește o nesperată permisie de trei săptămâni și se întoarce în orașul natal. Dar, la sosire, da cu ochii de o priveliște înfiorătoare: tot orașul e distrus de bombardamentele trupelor aliate. Căutându-și părinții, despre care nimeni nu știe dacă mai sunt sau nu în viață, Ernst o întâlnește pe Elisabeth și, în mijlocul ruinelor, între cei doi se înfiripă o minunată poveste de iubire. Fericirea lor este însă de scurtă durată, fiindcă el trebuie să se întoarcă pe front, iar revelația ororilor pe care le-a comis împins de o propagandă mincinoasă nu-i da pace.

Autor: Erich Maria Remarque
Traducător: Emanoil Cerbu
Data apariției: aprilie 2016
Editura: Polirom
Pagini: 392
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman, iubire, propagandă, război, ruine, soldat

Opinii Editoriale

The New York Times
 „Remarque a avut un neobișnuit talent de a povești. Nici unul dintre romanele sale n-a cedat în fața trecerii timpului, așa cum nici gândul care le-a inspirat n-a intrat în desuetudine. Erich Măria Remarque și-a sprijinit filosofia pe discursul romanelor lui.”  

Opinia cititorilor