TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cei doi domni din Bruxelles HF-ERS-CEDDDB-18-N-001
Vezi
galerie

Cei doi domni din Bruxelles

de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu apărut în colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt la Humanitas Fiction

Id: #235346

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Modesta croitoreasă Geneviève nu bănuieşte că viaţa ei banală în cartierul popular Marolles din Bruxelles este urmărită cu sufletul la gură de un cuplu de binefăcători misterioşi care trăiesc astfel prin procură experienţele ce le sunt refuzate. Într-un orăşel din Hainaut, taciturnul doctor Heymann este mai ataşat de câinele lui ciobănesc decât de semenii săi. Fie că se află la Viena, fie la Copenhaga, între Constanze şi Georg intervine mereu umbra unui terţ. În îndepărtata Islandă, Magnus şi Alba trăiesc coşmarul pierderii unui copil, iar la Paris Séverine şi Benjamin îl trăiesc pe cel de a nu fi avut unul.

 

În cele cinci nuvele din volumul de faţă, Eric-Emmanuel Schmitt încearcă să aducă la lumină iubirile invizibile, cele despre care nu se vorbeşte niciodată, pe care nimeni nu le va ghici, inaccesibile uneori chiar şi pentru cel care le încearcă. Deși mereu trecute sub tăcere, aceste sentimente sunt reale; mai mult, ele alcătuiesc adevărul unui destin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Traducător: Simona Brânzaru

Data apariției: decembrie 2018

Titlu original: Les deux messieurs de Bruxelles

ISBN: 978-606-779-382-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: destin, iubire

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Volumul de nuvele „Cei domni domni din Bruxelles” are nu unul, ci două fire roșii care leagă cele cinci povestiri. Pe de o parte, avem de-a face cu cinci variațiuni la tema iubirii ce sfidează regulil......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Eric-Emmanuel Schmitt ne îndeamnă să nu fugim de încercările grele la care ne supune soarta, pentru că numai înfruntându-le putem afla gustul fericirii autentice. Aceste cinci nuvele au atâta forţă încât ne determină să ne privim cu înţelepciune vieţile şi să ne ferim de prejudecăţile despre dragoste. Dragostea care este firul roşu călăuzitor al scrierilor lui Schmitt.”

Le Point
Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă curs...

vezi autor