TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copila de zăpadă (Top 10+) PO-EOI-CODZT1-14-N-001
Copila de zăpadă (Top 10+)
Vezi
galerie

Copila de zăpadă (Top 10+)

de Eowyn Ivey

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #237224

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

UK National Book Award, 2012

 

Ajunși deja la jumatatea vieții, Jack și Mabel se luptă să-și clădească o viață nouă în Alaska anilor ’20, însă durerea pricinuită de lipsa copiilor sapă o prăpastie tot mai adânca între ei. Într-o clipă de exaltare, la caderea primei zapezi din an, cei doi plamadesc o copila din zapada cu chip delicat, buze trandafirii și păr bălai. Nu mică le este însă mirarea a doua zi, când descoperă că fetița de zăpadă a prins viață, ca și cum povestea Snegurocikai, ce incintase copilaria lui Mabel, ar fi devenit realitate. Din acea clipa, Faina, copila de zăpadă, va deveni parte din familie și prezența ei candidă le va schimba viețile pentru totdeauna.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eowyn Ivey

Traducător: Veronica D. Niculescu

Data apariției: septembrie 2014

Titlu original: The Snow Child

ISBN: 978-973-46-4794-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

"Ce ti-e si cu tehnica asta a bulgarelui de zapada! Cresti, cresti – vorba unui personaj al lui Marin Moraru – si nu stii ce cresti. Mai ales cind peste botul de zapada e suflata si niscaiva magie melancolica de basm rusesc... Cam pe-aici isi face de lucru povestea acestui roman de debut al nord- (chiar foarte nord-) americancei Eowyn Ivey, recent aparut la el acasa, in Alaska, si mintenas tradus, iata, si la noi. O poveste tihnita, numai buna de citit vara. Un roman-frapiera in care votca ruseasca se brumeaza alaturi de spumosul demidulce hollywoodian."

nr. 447, 6 septembr, Dilema veche - Claudiu Constantinescu

"Pornind de la un vechi basm rusesc, scriitoarea isi deapana povestea despre dezolare emotionala si spatiala, despre indelungi suferinte si pierderi intr-un minunat melanj de duritate si delicatete.” 

Sunday Times

"O bijuterie a artei nordice a povestirii. Oricine a cunoscut apasarea unei ierni lungi si alinarea adusa de o carte buna citita la gura sobei va aprecia cu siguranta Copila de zapada.”

John Straley

"O poveste incintatoare despre iubire, speranta si supravietuire in Nordul inghetat.” 

Daily Mail

"Daca Willa Cather si Gabriel García Márquez ar colabora la o carte, aceasta ar fi Copila de zapada. Este o realizare absolut remarcabila – un amalgam intre magia cea mai diafana, mai feerica si realitatile aspre ale vietii de fermier in salbaticia Alaskai. Admirabil conceputa, minunat istorisita, aceasta poveste are fragilitatea intortocheata a unui fulg de nea si onestitatea fireasca a tarinei de sub picioarele noastre, realitatea tulburatoare a unui vis in noapte. Ne fascineaza si ne merge la suflet. Merge neobosita inainte chiar si atunci cind se opreste o clipa asupra miracolului vietii si al lumii in care traim.”

Robert Goolrick
Veronica D. Niculescu
Veronica D. Niculescu
Traducător

Veronica D. Niculescu (n. 1968) este scriitoare și traducătoare. A publicat volu...

vezi autor