TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Camera

Emma Donoghue
Colecții/Serii: Fiction Connection
O poveste despre dragostea maternă şi captivitateUn roman nominalizat la Man Booker Prize, clasat de The New York Times în topul celor mai...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-534-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Camera

MAI MULTE DESPRE CARTE

O poveste despre dragostea maternă şi captivitateUn roman nominalizat la Man Booker Prize, clasat de The New York Times în topul celor mai bune cărţi ale anului 2010

Pentru Jack, un băieţel în vârstă de cinci ani, Camera înseamnă lumea. Acolo s-a născut şi a crescut; împreună cu mama lui, acolo se joacă, citeşte şi învaţă lucruri despre viaţă. Noaptea, mama îl închide cu grijă în dulap, unde trebuie să doarmă când vine Batrânul Nick în vizită. Pentru Jack, Camera înseamnă acasă, dar pentru mama lui e închisoarea în care Batrânul Nick a ţinut-o captivă timp de şapte ani. Prin determinare, ingeniozitate şi o dragoste uriaşă, mama a creat o viaţă pentru Jack. Dar ştie că nu e de ajuns... nici pentru Jack, nici pentru ea însăşi. Aşa că pune la cale un plan de evadare, crezând în curajul fiului ei şi în noroc. Însă nu înţelege cât de puţin pregătită este în realitate pentru ca planul să reuşească. Narată în întregime în limbajul plastic şi savuros al lui Jack, băieţelul de cinci ani, Camera este o poveste despre curaj şi despre legătura profundă dintre părinte şi copil.

Autor: Emma Donoghue
Traducător: Ruxandra Ana
Data apariției: 2012
Editura: Trei
Titlu original: Room
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
captivitate, copil, mamă, evadare, literatură irlandeză, literatură contemporană
  • Emma Donoghue - Autor
    Născută în 1969 la Dublin, Emma Donoghue este autoarea mai multor romane, precum şi a trei volume de povestiri. De asemenea, scrie ficţiune istorică şi piese pentru teatru şi radio. Locuieşte la Londra, Ontario, împreună cu partenerul său şi cei doi copii ai lor.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Publishers Weekly
Descrise prin ochii şi percepţiile unui copil, întâmplările din Camera – şi sunt o mulţime de răsturnări de situaţie care dau dramatism şi suspans acţiunii – sunt magistral povestite. Emma Donoghue zugrăveşte psihicul unui copil crescut în captivitate, iar performanţa ei e uluitoare.
New York Times Book Review
Vocea lui Jack este una dintre reuşitele majore ale romanului: Emma Donoghue a creat un narator-copil extrem de credibil. Camera e un roman memorabil, care poate fi analizat prin mai multe chei de lectură: psihologică, politică şi sociologică.
Boston Globe
Emma Donoghue are abilitatea fantastică de a crea tensiune în scene desfăşurate într-un spaţiu de dimensiuni foarte mici, unde locuiesc personajele principale ale cărţii. Camera este, fără îndoială, o revelaţie a ultimilor ani.
Newsweek
Puţini autori ştiu să pătrundă în mintea unui copil şi să descrie ce văd acolo. Camera e un loc atât de ingenios închipuit, încât îţi lasă mereu impresia că e real. Atenţie, însă: odată intraţi, veţi fi prizonierii autoarei până la ultima pagină.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus