TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Râul de sticlă

Emil Andreev
Colecții/Serii: Cartea de pe noptieră
Râul de sticlă a obţinut în 2005 Premiul Vick pentru cel mai bun roman bulgar, precum şi Premiul cititorilor, şi a fost ecranizat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2898-5
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Râul de sticlă a obţinut în 2005 Premiul Vick pentru cel mai bun roman bulgar, precum şi Premiul cititorilor, şi a fost ecranizat în 2010 de regizorul Stanimir Trifonov.

Un sat pierdut între Balcani şi Dunăre devine locul de întâlnire dintre un scriitor fascinat de antichităţi şi enigme ale istoriei, o tânără medievistă din Franţa şi nişte restauratori chemaţi de preotul local să refacă frescele bisericii. În căldura toridă a două zile şi două nopţi de vară, printre fantomele trecutului şi prezentului, se vor topi pasiuni, reflecţii, iluzii, căutări şi secrete. Râul de sticlă, în care ne cufundăm cu toţii, este viaţa însăşi.

Autor: Emil Andreev
Traducător: Mariana Mangiulea
Data apariției: 2011
Editura: Humanitas
Titlu original: Steklenata reka
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură bulgară, proză contemporană, Balcani, lumea rurală, diversitate, tipologii umane, pasiune, reflecții
 • Mariana Mangiulea
  Traducător
  Emil Andreev Emil Andreev - Autor
  Prozatorul şi dramaturgul bulgar Emil Andreev s-a născut la 1 septembrie 1956 în localitatea dunăreană Lom, nu departe de Vidin. După absolvirea Facultăţii de Filologie din Veliko Târnovo, specialitatea bulgară-engleză, a lucrat ca profesor,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Emil Andreev
  Autor
  Mariana Mangiulea - Traducător
  Mariana Mangiulea este o autoritate în materia limbii vecinilor noştri de la sud:  conferenţiar al Catedrei de limbi şi literaturi slave a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, doctor în filologie slavă cu o experienţă de peste 10 ani în predarea limbii bulgare contemporane, specialistă în domeniul filologiei bulgare şi al relaţiilor lingvistice româno-bulgare. 
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor