TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ucenicul arhitectului PO-ELS-UCENIA-15-N-001
Ucenicul arhitectului
Vezi
galerie

Ucenicul arhitectului

de Elif Shafak

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #241973

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Nominalizat, chiar în anul apariției, la Walter Scott Historical Novel Prize, românul Ucenicul arhitectului e o poveste plină de culori și de lumină, care se desfășoară în neuitata vreme a sultanului Soliman Magnificul. Un băiat pirpiriu, numai ochi și păr zburlit, coboară de pe o corabie la Istanbul, să ducă un dar fără seamăn la seraiul sultanului: un elefant cu totul și cu totul alb. Cei doi sunt repede prinși într-o înlănțuire de istorii tainice, în care se amestecă iubiri fără speranța, viziri plini de cruzime, cadâne și sultane viclene, vrăjitoare și uneltiri de curte. Nedespărțit de prietenul lui, elefantul, băiatul ajunge în scurtă vreme ucenicul lui Mimar Sinan, unul dintre cei mai faimoși arhitecți din Imperiul Otoman, alături de care ridica, ani în șir, moschee după moschee. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elif Shafak

Traducător: Ada Tănasă

Data apariției: noiembrie 2015

Titlu original: The Arhitect's Apprentice

ISBN: 978-973-46-5721-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 520

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: vrăjitoare

 

Opinii editoriale

 „O punere în scenă spectaculoasă, un roman populat cu armate de aventurieri, țigani misterioși și curtezane cărora nu le lipsește bunătatea, Ucenicul arhitectului este și un poem de dragoste închinat frumuseții cosmopolite a Istanbulului.” 

The New York Times Book Review

 „Elif Shafak alege pentru romanul ei un fundal istoric generos, plin de frumusețe. Ucenicul arhitectului poate fi citit ca o serie de viniete fascinante, inspirate din alăturarea artei cu religia, a creativității cu devoțiunea... O carte vibrantă, plină de spirit, vie.” 

The Washington Post

 „Arhitectura este unul dintre subiectele puternice ale lui Elif Shafak. Romanul ei este construit pe mai multe straturi, ce impresionează prin splendoarea detaliului imbricat și prin măreția viziunii, o viziune care arată cum ura și egoismul distrug o lume ce poate fi reconstruită numai prin dragoste.”

The Observer
Elif Shafak
Elif Shafak
Autor

Elif Shafak este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane şi cele ma...

vezi autor