TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bastarda Istanbulului (Top 10+)

Elif Shafak
Colecții/Serii: Top 10+
Populat de figuri feminine puternice si de neuitat, Bastarda Istanbulului este un roman fascinant in care se impletesc libertatea si opresiunea,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2791-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Populat de figuri feminine puternice si de neuitat, Bastarda Istanbulului este un roman fascinant in care se impletesc libertatea si opresiunea, realul si fantasticul, memoria si uitarea. 

Lumea orientala, cu exotismul si traditionalismul ei, si cea occidentala, cu pragmatismul si independenta sa, se intilnesc pe neasteptate din dorinta nestavilita a doua tinere fermecatoare si nonconformiste – Asya si Armanoush – de a risipi misterul ce le invaluie radacinile familiale si de a-si descoperi propria identitate. Bastarda Istanbulului nu este insa cartea unei singure povesti. In cuprinsul sau, scriitoarea tese cu maiestrie firele unui sir nesfirsit de istorii care se ramifica, se pierd o clipa in negura trecutului, ies din nou la suprafata, se intersecteaza, se unesc.

Autor: Elif Shafak
Traducător: Ada Tanasă
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: The Bastard of Istanbul
Pagini: 432
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură turcă, conflicte etnice, genocidul armean, orient, satiră, istorie, beletristică, roman
  • Elif Shafak - Autor
    Scriitoare de origine turca, Elif Shafak s-a nascut in Franta, la Strasbourg, in 1971. Si-a petrecut copilaria si adolescenta in Spania, apoi a revenit in Turcia, impreuna cu familia sa. In prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona. A debutat in literatura in 1994, cu povestirea Kem Gozlere Anadolu, insa a obtinut succesul si recunoasterea publicului turc cu primul sau roman, Sufistii, publicat in 1997....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

7 mai 2013, TownPortal.ro - Adriana Gionea
"Bastarda Istanbulului are tot ce-i trebuie pentru a-ti transforma lectura intr-o calatorie tumultuoasa. Interdictii, suspans, tabuuri si controverse. Peste toate pluteste realismul magic ascuns intre peretii unui conac otoman, unde zac ascunse multe secrete transgenerationale, abordate fie dramatic, fie prin ironiile usturatoare precum anumite mincaruri condimentate din fostul Constantinopol.  Elif Shafak stapaneste abilitatea de-a regiza oscilatia personajelor intre prezentul inabusit de mistere si trecutul in care se afla toate lamuririle dureroase, astfel incit cititorii sai nu vor putea lasa cartea din mina pana la elucidarea secretelor din fostul conac otoman, unde isi dau intilnire turcoaica bastarda si urmasa familiei de armeni supravietuitori."
Elif Shafak in interviu cu Virginia Costeschi, 22 ianuarie 2013, pe BookMag.eu - Elif Shafak
"Sintem o natiune care sufera de amnezie colectiva. Multi turci au cunostinte precare de istorie, nu au simtul continuitatii. Sintem o societate care priveste spre viitor, iar asta e bine, trebuie sa fim dinamici, deschisi la schimbare. Dar lipsa memoriei nu e buna. 1915 reprezinta o perioada intunecata a istoriei noastre. Trebuie sa o privim cu sinceritate, sa impartasim regretele si sa ne reculegem impreuna. Turcii si armenii au mai multe lucruri care ii unesc decit care ii separa. As vrea ca ei sa discute, sa se asculte reciproc, sa gaseasca un limbaj constructiv. Si cred ca arta si literatura ar putea fi niste punti de comunicare. [...]  Eu le simt aproape pe amindoua, pe mama si bunica. Mama mea occidentalizata, moderna, feminista si bunica mea orientala, spirituala, superstitioasa, tradiționalista. Eu sint combinatia lor hibrida."
Booklist
"O poveste complexa, ironica, dramatica si indrazneata, care poate fi citita, in acelasi timp, ca o reflectie despre puterea tamaduitoare a compasiunii, ca un stralucit roman de idei, ca o poezie de dragoste inchinata Istanbulului si ca o satira senzuala si provocatoare.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus