TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lăcomie

Elfriede Jelinek
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Construit ca un thriller psihologic, Lacomie este o meditatie necrutatoare despre meschinaria vietii umane, despre capcanele sexului si miturile...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0969-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Construit ca un thriller psihologic, Lacomie este o meditatie necrutatoare despre meschinaria vietii umane, despre capcanele sexului si miturile societatii contemporane. Originalitatea formala si bogatia lingvistica fac din el cel mai important roman al lui Jelinek, dupa Pianista.

Kurt Janisch, antieroul din Lacomie, este un politist de tara ambitios si frustrat care, prin natura slujbei sale, ajunge sa cunoasca o multime de oameni, in special femei aflate intre doua virste, singure si cu ceva avere. Ceea ce urmeaza e usor de anticipat: Janisch speculeaza atractia femeilor pentru el si nevoia lor de tandrete si intelegere, implicindu-le in situatii umilitoare si sordide. Dar in curind cineva ajunge sa stie prea multe si cadavrul unei adolescente e descoperit in apele lacului.

Autor: Elfriede Jelinek
Traducător: Maria Irod
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Gier
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură austriacă, antierou, poliţist, frustrări, seducţie, sordid, crimă, mister
  • Elfriede Jelinek - Autor
    Elfriede Jelinek s‑a nascut in 1946 la Murzzuschlag, Austria. A studiat compozitia la Conservatorul din Viena, urmind, in paralel, studii de teatru si istoria artei, intrerupte din pricina unei depresii. Absolva Conservatorul in 1971, la clasa de orga. A debutat in 1967 cu volumul de versuri Lisas Schatten (Faptele Lisei). Cunoaste succesul cu romanele Die Liebhaberinnen (Amantele, 1975), Die Ausgesperrten (Exclusii, 1990), Die Kinder der Toten (Copiii mortilor,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2008, Dilemateca - Florina Pîrjol
"E o provocare pentru orice cititor cu nervii tari, cu experienta de lectura si rabdare, dar mai ales pentru cei care, nestiindu-i cartile, iau de bun subtitlul romanului – «un roman de duminica». Dincolo de faptul ca e un text cursiv, alb, ca un urias monolog, cvasi-ilizibil, digresiv pina la limita insuportabilului, parodic, uneori amuzant, cu multiple jocuri lingvistice greu sau imposibil de tradus – romanul Lacomie isi bifeaza, controversat, succesul."
26 aprilie-2 mai 200, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Lacomie trage si un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta mitul iubirii adevarate pentru femeile asa-zis emancipate, femei care cad victime «barbatului ideal». In roman, acest barbat ideal este reprezentat de jandarmul Kurt Janisch, un politist frustrat, pasionat de femeile singure si bogate, pe care le seduce, le umileste, iar apoi le ucide. Prin acest roman, autoarea isi manifesta aversiunea totala, aproape dispretul, fata de mecanismele politice din tarile occidentale in general, si din Austria in special. Lacomie este o satira acida la adresa austriecilor, denuntind totodata relatiile de aservire dintre femei si barbati."
Frankfurter Allgemeine Zeitung
"Lacomie este cel mai bun roman al lui Elfriede Jelinek de la Pianista incoace, un adevarat miracol al virtuozitatii formale, impregnat de "apele freatice ale naratiunii", dupa cum se exprima insasi scriitoarea, si sustinut de o muzicalitate aparte." 

Opinia cititorilor