TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea familiei Heike PO-EIY-POVEFH-11-N-001
Povestea familiei Heike
Vezi
galerie

Povestea familiei Heike

de Eiji Yoshikawa

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #205210

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La șaptesprezece ani, războinicul Kiyomori al clanului Heike e un flăcău ușuraticsărac și flămand. La aproape cincizeci de ani a devenit deja căpetenia clanului, tatăl împărătesei și faima întregului Kyoto. Povestea familiei Heikepovestea vieții lui, urzită în mijlocul poveștii celei mari, a curgerii timpului. Împărații urcă pe tron și sunt siliți apoi ‑l părăseascăse duc războaie lungi, capete cad și mulțimile suferă. Apoi, pe timp de pace, alte și alte mulțimi se bucură de muzici de lăută și de albeața florilor de cireș și de prun.

Povestea familiei Heike este otranspunere modernă a unei frumoase legende japoneze. Atmosfera sa exoticăputerea narativă, descrierile minuțioase și poeticitatea limbajului vor cuceri cititorul contemporan, care va avea, citind-o, prilejul unei fermecătoare lecții de cultură și istorie a Japoniei.  

Eiji Yoshikawa este autorul celebrelor romane Musashi și Taiko.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eiji Yoshikawa

Traducător: Lorena Lupu

Data apariției: 2011

Titlu original: Shin Heike monogatari

ISBN: 978-973-46-2134-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură, război

 

Opinii editoriale

"Cind secretele marilor familii ale Japoniei se alatura tainelor din budoarele curtezanelor, cind traditia nepatata a calugarilor budisti este tulburata de revolte inspaimintatoare, doar onoarea razboinicilor mai sta in calea haosului. In tot acest labirint de evenimente, Eiji Yoshikawa plaseaza cu o neintrecuta maiestrie momentele de tensiune si stie cum sa faca sa rezoneze corzile narative ale Povestii sale, un adevarat bestseller.” 

Chicago Chronicle

"Pentru cine e pasionat de trecutul unei mari natiuni, pentru tineri si virstnici in egala masura, Povestea familiei Heike aduce adevarata savoare a marilor legende.” 

New York Newsday
Eiji Yoshikawa
Eiji Yoshikawa
Autor

Eiji Yoshikawa (1892-1962), născut într-o familie de samurai, a debutat pe scena...

vezi autor