TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Generaţia X

Douglas Coupland
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Un roman-cult al tinerei generatii publicat in treizeci de tari Douglas Coupland e un fel de Andy Warhol: stie sa surprinda la fel de spectaculos...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-225-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Generaţia X

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un roman-cult al tinerei generatii publicat in treizeci de tari

Douglas Coupland e un fel de Andy Warhol: stie sa surprinda la fel de spectaculos esenta lucrurilor. Generatia X e biblia post-moderna a milioanelor de tineri "alternativi" care simt ca lumea nu li se potriveste, iar viata ar trebui sa insemne mai mult decat consumism si noianul de junk-uri al culturii pop.
Romanul-cult al lui Coupland e radiografia existentei a trei tineri de douazeci si ceva de ani care traiesc in deriva si au senzatia ca nu li se intampla nimic. Inteligenti, introvertiti, imprevizibili, Andz, Dag si Claire isi abandoneaza joburile penibile ("leafa mica, reputatie zero, beneficii mici, viitor zero") si se refugiaza din fata Americii moderne in desertul Californiei.
Cautand schimbarea drastica ce le va da sens vietii (dependenta de media si cultura de mall au pervertit societatea, parintii i-au dezamagit, viitorul pare lipsit de substanta), tinerii refuza sa se maturizeze urmand caile conventionale si vaneaza noi repere: ca intr-un alt Decameron, inventeaza povesti sinistru de amuzante despre un razboi nuclerar si un posibil Armaggedon. Cei trei proscrisi culturali reusesc sa se smulga din apatia prezentului cu ajutorul fanteziei hranite cu alcool, dar constata cu disperare ca ironia, sarcasmul si cinismul -- adesea reactii imediate la idealismul strivit de realitatile dure -- sunt singurele cai de comunicare ce le-au mai ramas.

Satira acida a lui Coupland si abilitatea de a surprinde esenta vietii unei generatii uncool prin refuzul de a fi cool cu orice pret, stiinta lui de a face literatura serioasa deghizandu-si povestea intr-un urias articol de revista insotit de ilustratii si fotografii fac din Generation X unul dintre cele mai puternice si mai de impact romane ale ultimilor ani.

Autor: Douglas Coupland
Traducător: Cristian Ionescu
Data apariției: 2008
Titlu original: Generation X: Tales from an Accelerated Culture
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, derivă, America, California, sensul vieții, mall, război nuclear, Armaggedon, alcool, sarcasm
  • Douglas Coupland Douglas Coupland - Autor
    Douglas Coupland s-a născut în 1961, din părinţi canadieni, într-o bază NATO din Germania de Vest. Cariera şi studiile îi vor fi la fel de cosmopolite. Urmează cursurile Emily Carr Institute of Art and Design, Hokkaido College of Art and Design,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Generaţia X Se spune că X marchează locul. X pe fruntea ta, dacă: Nu-ţi găseşti locul în societatea actuală care ţi se pare superficială; Prietenii prinși în monotonia zilnică îţi par plini de platitudini şi cu mintea varză; Vezi viitorul drept un mare impas lipsit de conţinut; Deteşti cultura de mall şi consumerismul; Televizorul care te agasează cu emisiuni şi vedete de mucava te dezgustă; Nu corespunzi matriţei care-ţi spune cum, cât şi când să creşti/educi/trăieşti etc. Dacă la toate răspunzi DA, atunci, faci parte din Generaţia X.
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Adrian Schiop, «Generatia X»: in librarii, dar nu pe strada", Romania libera, 11 iunie 2008
"Moartea in 1995 a lui Kurt Cobain, solistul formatiei grunge Nirvana, a fost cea mai buna strategie de promovare a subculturii pe care Douglas Coupland a desris-o in cartea sa."
Marius Chivu, "De veghe printre rafturi", Maxim, 9 iunie 2008
"Prin romanul sau de debut din 1991, scriitorul canadian gay Douglas Coupland a reusit sa impuna culturii populare doi termeni de referinta ai consumerismului postmodern: «McJob-ul» si «generaţia X». Romanul sau, urmat de Trainspotting-ul scotianului Irvine Welsh (1993) si Fight Club-ul americanului Chuck Palahniuk (1996), a deschis seria romanelor cult ale anilor '90, aşa-zisele «fictiuni transgresionale» cu personaje antisociale si nihiliste care-si cauta identitatea de sine intr-o societate alienata mediatic si consumerist unde doar excesele - sexul, armele & drogurile - elibereaza de tabu-urile si conformismele sociale."
Publishers Weekly
"Generatia X este un De veghe in lanul de secara al zilelor noastre." 
Los Angeles Times
"Un roman revolutionar. Radiografia unei generatii." 
Rolling Stone
"Generatia X surprinde nelinistea care insoteste maturizarea in lumea de azi, atat de strivita de cultura informatiei. 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus