TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Micul prieten

Donna Tartt
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Micul prieten este plasat in a doua jumatate a secolului XX, in Sudul tra­ditionalist al Americii, intr‑un orasel numit Alexandria, unde...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1923-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Micul prieten este plasat in a doua jumatate a secolului XX, in Sudul tra­ditionalist al Americii, intr‑un orasel numit Alexandria, unde familiile vechi isi pastreaza inca rangul si prestigiul de odinioara. Dintr‑o astfel de familie se trage si eroina cartii, Harriet Dufresnes, o fetita energica si voluntara in virsta de doisprezece ani. In timpul unei vacante de vara Harriet se hotaraste sa descopere cine e vinovat de tragedia ce i‑a des­tramat familia: moartea fratelui sau, Robin, care fusese spinzurat chiar in curtea casei lor in urma cu un deceniu, cind avea doar noua ani. Con­vinsa ca a descoperit un suspect, Harriet, ajutata de prietenul ei Hely, intra in contact cu o lume tenebroasa, cu traficanti de droguri, hoti, escroci si predicatori fanatici, ce isi pun credinta la incercare minuind serpi veninosi. Naratiunea se desfasoara intr‑un ritm alert, iar lumea descrisa in volum cucereste prin vitalitate, farmec si expresivitate. In 2003 romanul Micul prieten a primit premiul W.H. Smith pentru proza si a fost selectat pe lista scurta a finalistilor pentru Orange Prize for Fiction.

Autor: Donna Tartt
Traducător: Magda Groza
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: The Little Friend
Pagini: 672
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură contemporană, Sudul Americii, tradiţii, conservatorism, ranguri, vacanţă, vară, suspect, investigaţie, traficanţi, hoţi, escroci, predicatori, fetiţă, suspans
  • Donna Tartt - Autor
    Donna Tartt s-a nascut in 1963 in Greenwood, Mississippi. A studiat la University of Mississippi si la Bennington College, unde il cunoaste pe Bret Easton Ellis. El o va ajuta sa debuteze in 1992 cu romanul Istoria secreta, care inregistreaza un succes fara precedent: primul tiraj se epuizeaza imediat, romanul ramine pe lista bestsellerurilor timp de treisprezece saptamini si este tradus in peste douazeci si cinci de limbi. In 2002 ii apare al doilea roman, Micul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

12 august 2011, Observator cultural, nr. 587 - Elisabeta Lasconi
"(…) Roman solid, in buna traditie realista, impletind saga familiei si eposul initierii, ampla fresca sociala si psihologismul detaliat al virstelor."
11 noiembrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 332 - Codrin Liviu Cuţitaru
"Desi cu structuri de thriller si, pe alocuri, chiar de policier, Istoria secreta si Micul prieten sint mult mai mult decit atit. Primul este o fina analiza a disolutiei vietii academice americane (Donna Tartt scrie romanul, nu intimplator, in perioada in care virulenta The Closing of the American Mind, din 1987, a lui Allan Bloom – Ravelstein-ul lui Bellow – tulbura apele universitare in Statele Unite; o mentiune: aceasta celebra carte a aparut si in Romania, dupa aproape douazeci de ani de la conceperea ei peste Ocean, in traducerea Monei Antohi, sub titlul Criza spiritului american), cel de-al doilea cuprinde o investigatie mentalista de anvergura a sudului american, cum nimeni nu a mai izbutit, poate, de la Flannery O’Connor incoace. Pluridimensionalitatea romanelor Istoria secreta si Micul prieten nu lasa loc vreunei indoieli vizavi de intentiile uriesesti ale autoarei. Desi prezentate gradual, precum prozele de mistere, povestile capata dimensiuni gigantice, desfasurindu-se pe diverse planuri si explorind enigme teribile."
USA Today
 "Micul prieten, un roman cind umoristic, cind cutremurator, te surprinde cel mai puternic atunci cind te ingrozeste cel mai tare.” 
Detroit Free Press
"Avem de-a face cu un roman de tip traditional, o compozitie polifonica amintind de generatiile anterioare de scriitori americani din Sud, de la Carson McCullers si Harper Lee pina la Flannery O’Connor si chiar Truman Capote. Micul prieten e o carte nemuritoare, ce te cucereste prin maiestrie si migala. Sintem absolut convinsi ca va ajunge sa fie citita si de generatia nepotilor nostri.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus