TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Moarte în La Fenice

Donna Leon
Colecții/Serii: Thriller
Donna Leon este unul dintre cei mai mari autori de thriller ai momentului. Dupa Moarte intr‑o tara straina (Polirom, 2007), Moarte in La Fenice...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0652-8
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Donna Leon este unul dintre cei mai mari autori de thriller ai momentului.

Dupa Moarte intr‑o tara straina (Polirom, 2007), Moarte in La Fenice continua seria romanelor politiste care il au ca protagonist pe comisarul Brunetti. Atunci cind legen­darul dirijor Helmut Wellauer este descoperit mort in cabina sa in timpul unui spectacol de opera, ingeniosul comisar este solicitat sa elucideze cazul. Printre cei care ar fi putut sa furnizeze otrava care l-a ucis pe maestru se numara sotia sa rece si indiferenta si toti confratii indignati de homofobia victimei. Prin investiga­tiile sale metodice in trecutul lui Wellauer, Brunetti aduce la lumina simpatiile naziste ale acestuia si legaturile sale miste­rioase cu un trio feminin, inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cu un sef tiran pe cap si doi subordonati pe care nu se poate baza, comisarul apeleaza la ajutorul sotiei sale, care provine dintr-o familie de aristocrati cu relatii la nivel inalt. Schimburile acide de replici dintre Brunetti si colegii sai, precum si solutio­narea ingenioasa a misterului se numara printre nume­roasele atuuri ale acestui roman.

Autor: Donna Leon
Traducător: Ruxandra Drăgan
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: Death at La Fenice
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, suspans, intrigă poliţistă, crimă, dirijor, otrăvire, nazism, aristocraţie
  • Donna Leon - Autor
    Donna Leon (n. 1942) este o scriitoare de origine ame­ricana, autoarea unei celebre serii de romane politiste a caror actiune se desfasoara la Venetia si care il au ca personaj principal pe comisarul Guido Brunetti. Dupa ce a locuit in Elvetia, Arabia Saudita, Anglia, Iran si China, Donna Leon s-a stabilit in Italia, unde traieste de doua­zeci de ani. A lucrat ca lector la Catedra de limba engleza a University College-Europe din Italia (care apartine de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

St Louis Post-Dispatch
"Un mister provocator, o drama sofisticata si o viziune unica asupra unei societati intepenite intr-o epoca medievala, desi plina de farmec si culoare.”   
Sunday Telegraph
"O serie splendida de romane politiste, cu Venetia pe fundal, atit de intensa si plin de viata, incit poti sa-i simti gustul si mirosul.” 
Der Spiegel
"Portrete sociale sensibile, incredibil de colorate, prim-planuri ale unei societati intr-o stare de degradare morala... Dar, pina la urma, comisarul Guido Brunetti este cel care face romanele sa aiba atit de mult succes. Cititorii il urmaresc curiosi si incintati pe strazile strimte si pline de surprize ale Venetiei.” 
Le Figaro
"Investigatiile comisarului Brunetti o plaseaza pe Donna Leon foarte sus in ierarhia romanelor politiste.” 
Kirkus Reviews
"Moarte in La Fenice combina o intriga ingenioasa, incordata pina la ultima pagina, cu un stil deosebit de elegant.“ 

Opinia cititorilor