TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Albă-ca-zăpada

Donald Barthelme
Colecții/Serii: Leda Contemporan
Albă-ca-Zăpada a lui Donald Barthelme este un remake, în cheie hilară, neconvenţională şi erotico-ludică, al celebrului basm universal....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-102-239-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Albă-ca-zăpada

MAI MULTE DESPRE CARTE

Albă-ca-Zăpada a lui Donald Barthelme este un remake, în cheie hilară, neconvenţională şi erotico-ludică, al celebrului basm universal. Departe de formalismul genurilor ficţionale de până la el, Barthelme experimentează în materie de perspectivă şi stil narativ, luând bine-cunoscutele personaje ale copilăriei noastre şi remodelându-le sub chipul unor personaje cu o viaţă sexuală activă şi o psihologie complexă, urmând paradigma satirei postmoderniste. Scrisul său îmbibat de un umor fantastic aduce în prim-plan gustul pentru iraţional şi grotescul absurd al vieţii de zi cu zi.

Autor: Donald Barthelme
Traducător: Ana Chiriţoiu
Data apariției: noiembrie 2009
Editura: Leda
Titlu original: Snow White
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură postmodernă, experiment literar, rescriere, basm adaptat, satiră, umor, sexualitate, literatură erotică
  • Donald Barthelme Donald Barthelme - Autor
    Autor de romane, volume de povestiri şi eseuri, Donald Barthelme (1931-1989), este recunoscut ca una dintre cele mai importante şi inovatoare voci din literatura secolulul XX, remarcabil reprezentant al postmodernismului american. A studiat jurnalismul, apoi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Time
„O explozie de artificii verbale, expresii volatile, jocuri de cuvinte şi găselniţe joyciene… Un basm recondiţionat şi asezonat cu umor, din care iese un roman al absurdului. ”
Robert Coover
„Precis, rafinat, ironic, succint până la fascinaţie, cumulativ în juxtapoziţiile comice şi adesea suprarealiste ale stilului.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus