TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Hotelul alb

D.M. Thomas
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Hotelul alb, cel mai important roman al lui D.M. Thomas, tradus in peste 20 de tari, a fost nominalizat la Booker Prize in 1981 si distins, in anul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-50-1351-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Hotelul alb

MAI MULTE DESPRE CARTE

Hotelul alb, cel mai important roman al lui D.M. Thomas, tradus in peste 20 de tari, a fost nominalizat la Booker Prize in 1981 si distins, in anul aparitiei, cu Cheltenham Prize si PEN Silver Pen Award.

Lisa Erdman este o tanara care viseaza neincetat la dragoste si moarte. Fanteziile ei erotice si tablourile apocaliptice imaginate sunt consemnate de celebrul explorator al subconstientului, Sigmund Freud. Insa bolile mintii nu sunt si bolile sufletului. In fata unei lumi interioare insondabile, pe de o parte, si a mastii de fier a istoriei, pe de alta, psihanaliza ramane tacuta, iar singura voce care se aude este cea a fascinantei Lisa.

Autor: D.M. Thomas
Traducător: Mircea Ivănescu
Data apariției: 2006
Pagini: 274
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
fantezii erotice, Freud, dragoste, moarte, subconştient, psihic, beletristică
 • Mircea Ivănescu
  Traducător
  D.M. Thomas - Autor
  Donald Michael Thomas s-a nascut in 1935, in Cornwall, Marea Britanie. Studiaza literatura engleza la Oxford si apoi in Australia, devine profesor, dar renunta la cariera academica pentru a se dedica scrisului. Primul sau roman, Two Voices , apare in 1968. Este urmat de The Rock (1975), apoi de The Flute Player (1979), The White Hotel (Hotelul alb , 1981), Ararat (1983), Swallow (1984), Sphinx (1986), Summit (1988), Lying Together (1990), Flying into Love (1992),...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • D.M. Thomas
  Autor
  Mircea Ivănescu Mircea Ivănescu - Traducător
  Mircea Ivănescu (26 martie 1931 - 21 iulie 2011 ), unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani şi un pionier al postmodernismului în Europa Centrala şi de Est, a contribuit esenţial la recuperarea narativităţii în poezia...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Graham Greene
"O carte remarcabila, plina de originalitate. Din cate stiu, nu exista un alt roman care sa-i semene prin tehnica sau idei. Este un roman unic."
Sunday Times
"O carte cu tonuri de fuga si bocet, care impleteste sexualitatea, istoria, poezia, adevarul psihologic, fantezia si pofta nesatioasa de brutalitate in fisa de caz a Lisei Erdman, pacienta a lui Freud. Calatorind prin labirintul fiintei ei, cititorul e purtat intr-o odisee care ii ofera un refugiu in fata cosmarurilor secolului XX."
The New York Times Book Review
"Hotelul alb este cartea, acea carte mitica prin care in sfarsit oglinda ne vorbeste si ne putem intelege pe noi insine."

Opinia cititorilor