TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Evanghelia dupa Jimmy

Didier van Cauwelaert
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Scriitor distins cu Premiul Goncourt in 1994 Suntem in anul 2026. Jimmy Wood, ingrijitor de piscine din Connecticut, ar putea fi "fiul" Fiului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-228-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Evanghelia dupa Jimmy

MAI MULTE DESPRE CARTE

Scriitor distins cu Premiul Goncourt in 1994

Suntem in anul 2026. Jimmy Wood, ingrijitor de piscine din Connecticut, ar putea fi "fiul" Fiului Omului. Experimentul genetic a fost comandat de presedintele Americii. Clinica in care copilul Jimmy traia izolat a ars din temelii, iar savantii si politicienii i-au pierdut urma, pentru a-l regasi din intamplare cand tanarul a implinit deja 32 de ani, aflandu-se deci in pragul unei "ere a miracolelor" pe care oamenii de stat vor sa si le adjudece. Dupa un training intensiv facut de expertii Casei Albe, Jimmy este propus spre "omologare". Insa Biserica refuza ca stiinta sa-i dicteze legile, iar Statele Unite incearca sa-si joace inca o data rolul de superputere, chiar daca harta Imparatiei Cerurilor nu poate fi trasata de mana omului. Rebel, inocent, usor de manipulat, increzator in transcendenta si parasit de oameni, Jimmy apare limpede ca o figura christica. Va reusi el sa zdrobeasca angrenajul in care a devenit doar o rotita? Va putea el aduce o schimbare? Evanghelia dupa Jimmy, un roman care urmeaza a fi ecranizat de regizorul Alexandre Aja, pune in chipul cel mai original problema pariului credintei si castiga in mod cert pariul literaturii.

Data apariției: 2008
Titlu original: L’évangile de Jimmy
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, Premiul Goncourt, experiment genetic, Fiul Omului, credință, putere, SUA, Biserica, transcendență
  • Didier van Cauwelaert - Autor
    Scriitorul francez de origine belgiana Didier van Cauwelaert s-a nascut in 1960 la Nisa. Se hotaraste sa devina scriitor la opt ani, cand incepe sa trimita manuscrise editorilor, insa primul roman ii va fi publicat douazeci de ani mai tarziu. In adolescenta scrie librete de opera si e pasionat de benzi desenate. Isi incepe studiile de filologie clasica, dar le abandoneaza si se intretine dand lectii de windsurfing, apoi cochetand cu critica literara. Debuteaza in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Lire
"Evanghelia dupa Jimmy este un miracol in sine, o lectie deschisa despre cum sa crezi incredibilul si cum sa iubesti ceea ce nu poti cunoaste. Un roman iconoclast, feroce si plin de tandrete!" 
L'Express
"In Evanghelia dupa Jimmy, Didier van Cauwelaert, un fel de deus ex machina in fata Eternitatii, se amuza copios. Punand laolalta referinte biblice, studii stiintifice si analize sociologice, scriitorul obtine un roman plin de suspans si de omenesc."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus