TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Crudul adevăr

David Lodge
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Fanny Tarrant, o jurnalista de temut, il distruge intr-un reportaj-interviu pe prietenul sotilor Ludlow, Sam Sharp, un scenarist de mare succes in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0296-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fanny Tarrant, o jurnalista de temut, il distruge intr-un reportaj-interviu pe prietenul sotilor Ludlow, Sam Sharp, un scenarist de mare succes in Anglia, care ajunge sa fie angajat la Hollywood. Sam Sharp pune la cale un plan de razbunare impreuna cu Adrian Ludlow, o fosta mare speranta a literaturii engleze, care s-a retras cu sotia intr-o vila de la tara. Pretextul razbunarii este un interviu acordat de Adrian tinerei ziariste. Dar atunci cind Fanny Tarrant intra in casa familiei Ludlow, declanseaza un intreg sir de revelatii, dezgropind secrete ascunse si dezvaluind crudul adevar.

Autor: David Lodge
Traducător: George Volceanov
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Home Truths
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, jurnalistă, scenarist, răzbunare, revelaţii, secrete ascunse
  • David Lodge David Lodge - Autor
    David Lodge (n. 1935) a studiat limba şi literatura engleză la University College London, iar după absolvire a obţinut un master şi un doctorat în teoria literaturii. Între 1950 şi 1987 a predat la University of Birmingham, apoi s-a dedicat în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

decembrie 2006, Altitudini - Codrin Liviu Cuţitaru
"Oricit de mult ne-am (auto)sugestiona ca adevarul nu are legatura cu moartea ori cu profesionalismul autentic trebuie sa fie adesea amoral, realitatea («cruda», vorba lui Lodge) ne demonstreaza, fara echivoc, contrariul. Umanitatea din noi iese ca untdelemnul la suprafata apei, atunci cind existenta intra in criza. Orice realitate «de ziar» paleste in fata realitatii «de viata», imposibil de asumat altfel decit in termeni etici. Personajelor nu le ramine decit o singura consolare: textul sarcastic despre secretele lui Ludlow nu va mai fi citit de nimeni, deoarece un spectacol mult mai dramatic si mai inmarmuritor se deruleaza acum inaintea privirilor tuturor."
19 iulie 2006, Realitatea Românească - Andreea Vlad
"Asa cum ne-a obisnuit, Lodge ofera, in Crudul adevar, o felie de viata britanica pe care o dezbraca, cu umor placid, de aparente, pentru a ajunge la miezul unei societati sufocate de conventiile si aspiratiile insuflate subliminal de mass-media. Insa autorul englez e departe de punctul final, el pastreaza in tolba rasturnari de situatie care decurg chiar din logica faptelor."
19 august 2006, Jurnalul naţional - Miruna Mihalcea
"Artistul infometat de glorie, instinctul razbunarii, abolirea remuscarii... David Lodge rasuceste cutitul in rana societatii-haite, care gaseste in a face rau deopotriva amuzament si meserie. E cazul tuturor celor patru personaje care-si sapa destinele de la radacina in Crudul adevar."
Booklist
"Lodge face un spectacol din absurditatile si chinurile impulsului creator, din ambitie, erotism, infidelitate, iubire si moarte – sufletul literaturii, motorul ei, forta pe care nici un calculator nu o poate masura sau imita.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus