TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bărbatul facut din bucăţi

David Lodge
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Barbatul facut din bucati (2011) este o reconstituire, in egala masura romantata si minutios documentata, a existentei si per­sonalitatii lui...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1973-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Barbatul facut din bucati (2011) este o reconstituire, in egala masura romantata si minutios documentata, a existentei si per­sonalitatii lui H.G. Wells, scriitorul vizionar care a pus bazele literaturii science-fiction si a influentat constiinta sociala a sfir­sitului de secol XIX si a inceputului de secolul XX. Tintuit la pat de un cancer in faza terminala in casa lui din Regent’s Park, scriitorul in virsta de saptezeci si opt de ani isi rememoreaza intreaga viata, intrebindu-se daca aceasta a fost un succes sau un esec. Lodge schiteaza cu veridicitate si naturalete inegalabile copilaria si adoles­centa lui H.G. Wells in sinul unei familii care nu-i intelege aspira­tiile, inceputurile carierei sale scriitoricesti pline de succes, care il propulseaza in scurt timp in cele mai inalte cercuri literare si politice, dar si viata sa amoroasa tumultuoasa, marcata de cele doua casnicii si de numeroasele sale legaturi extraconjugale. Barbatul facut din bucati surprinde admirabil fatetele multiple ale personalitatii lui H.G. Wells, infatisindu-ne portretul unui om sfisiat de contradictii pe cit de stranii, pe atit de profund umane.

Autor: David Lodge
Traducător: Ona Frantz
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: A Man of Parts
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, literatură contemporană, roman, biografie, H.G. Wells, scriitor, SF, copilărie, familie, amor, multiplicitate, contradicţii, portret
  • David Lodge David Lodge - Autor
    David Lodge (n. 1935) a studiat limba şi literatura engleză la University College London, iar după absolvire a obţinut un master şi un doctorat în teoria literaturii. Între 1950 şi 1987 a predat la University of Birmingham, apoi s-a dedicat în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6 august 2011, AltIaşi.ro - Ana Belcescu
"In fata unui autor ca David Lodge trebuie sa fii mereu pregatit. Ca un amuzant sejur in lumea academica, asa cum ne-a mai oferit, sau poate altfel. De data aceasta, ultimul sau roman, Barbatul facut din bucati aparut la Polirom, „recompune" (daca este sa luam ad litteram titlul in ambele versiuni, engleza si romana) viata scriitorului edwardian H.G. Wells, amestecind in mod abil date biografice cu elemente de fictiune. Avem asadar in fata un roman fascinant despre un om fascinant. Povestea atragatoare a unui personaj iesit din comun in a carui minte uluitoare sintem poftiti cu abilitate sa intram."
3 noiembrie 2011, BookMag.ro - Costi Rogozanu
"David Lodge (sa nu-l fi citit ar fi o crima comisa fata de timpul vostru liber: Schimb de dame, Meserie!) a scris o biografie romantata a marelui H.G. Wells: Barbatul facut din bucati. David Lodge ia fapte biografice bine verificate si completeaza lacunele in maniera fictionala. Stilul e periculos – nu stii niciodata ce e real si ce nu, dar am incredere in Lodge ca o face cum trebuie (e si critic si teoretician literar, are instrumentele si a dovedit deja in unele carti ca poate sa analizeze serios fapte istorice). Pina la urma, rezultatul e interesant."
24 noiembrie 2011, bookaholic.ro - Elena Ştefan
"Lodge scrie un roman care arata, de multe ori, ca o ampla lucrare de non-fictiune extrem de bine documentata despre tumultuoasa viata a lui H.G. Wells si in care, dupa cum afirma autorul, sumedenia detaliilor contextuale inventate sint doar cele pe care „istoria a omis sa le precizeze”. In stilul marcat de lejeritate cu care ne-a obisnuit Lodge, H.G. Wells devine, progresiv, intruchiparea unui lung sir de de neputinte – aceea de a duce o viata libera, acceptata social, intre o casnicie linistita si relatiile din afara ei, de a-si pune in aplicare idealurile socialiste prin intermediul unei organizatii, si, intr-un final, de a imbunatati lumea dupa propria-i versiune utopica. Iar, asa cum Lodge il portretizeaza la final, in fotoliul sau, vorbind singur si pierdut intre frinturi de trecut – poate din cauza inepuizabilei energii care i-a alimentat existenta, aproape ca inghiti cu greu si-ti imaginezi, sau iti doresti, ca in cazul lui Wells, cursul vietii sa fi fost altul decit cel obisnuit, iar el sa nu imbatrineasca niciodata."
17 septembrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 324 - Florin Irimia
"Inca o data, Lodge reuseste sa ne tina captiv interesul, facind dintr-un scriitor (H.G. Wells) personajul sau principal. Romanul este, evident, un omagiu adus peste ani celui care la vremea lui a reprezentat o adevarata cometa, stralucind pe „firmamentul literaturii decenii in sir, trezind uimire, infiorare si spaima”, iar daca uneori acesta este critic – omagiul critic in carte fiind, poate nu intimplator, apanajul lui James care, la fiecare aparitie wellsiana, nu prididea sa-i scrie autorului o scrisoare in care combina intr-un fel unic elogiul cu zeflemeaua –, el este un omagiu pe deplin meritat."
1 august 2011, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Cucerit de geniul lui Wells, romancierul ii trece cu vederea si pacatele, si slabiciunile, si prostiile, chiar daca nu uita sa i le povesteasca. Ceea ce rezulta e virtejul vietii unui om care a luat-o inaintea vremii sale, straduindu-se sa duca o existenta normala. Atit ca normalitatea unui tip extraordinar n-are cum sa semene cu vietile trase cuviincios la indigo ale celor din jur. Fiindca dupa ce inventezi masina timpului, ceasul nu ti se mai pare decit o plicticosenie cu care ceilalti isi supravegheaza reciproc lipsa de imaginatie."
Sunday Express
"H.G. Wells-ul lui David Lodge este deopotriva un vizionar si un oportunist, un om pe cit de arogant, pe atit de nesigur, cu tot atitea teluri nobile cite instincte josnice: un amestec de contradictii mai apropiat de umanitate nu se putea.” 
Times Literary Review
"„Virtuozitatea cu care a fost scris Barbatul facut din bucati e impresionanta... stilul este clar, lipsit de ambiguitati si fermecator; totuşi, in spatele scenelor se ascunde un adevarat travaliu, prin care Lodge inventeaza scene intregi ce par transplantate din realitate.” 
Daily Express
"Lodge trebuie felicitat pentru felul in care a completat legaturile amoroase ale lui Wells cu detalii romanesti relevante. Faptul ca pina si unui cititor familiarizat cu secretele biografiei lui Wells ii este greu sa distinga scenele fictive ale romanului este o marturie a talentului sau literar.” 

Opinia cititorilor