TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Suferinţe timpurii

Danilo Kis
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
ISBN: 978-973-46-0783-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autor: Danilo Kis
Traducător: Mariana Ştefănescu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Rani jadi: za decu i osetljive
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură sârbă, proză scurtă, introspecție, natură umană, straniu, spaimă, suferință, mister, naivitate
  • Danilo Kis - Autor
    Danilo Kis s-a nascut la 22 februarie 1935 la Subotica in Serbia. A absolvit Facultatea de Litere si Filosofie din Belgrad, specialitatea literatura comparata. Debuteaza in volum cu microromanele Mansarda si Psalm 44 (Mansarda/Psalm 44) in 1962. A mai publicat: romanul Gradina, cenusa (Editura Univers, 2000); volumul de proza scurta Suferinte timpurii (1969, Rani jadi); romanul Clepsidra (1972, Pesaanik; Editura Univers, 1987; Premiul revistei NIN, 1973)...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

11 februarie 2013, BookMag.eu - Adriana Gionea
"Suferinte timpurii este al treilea volum de proza lansat de unul dintre cei mai importanti scriitori din spatiul est-european, comparat adesea cu Borges. Cei care l-au cunoscut pe Danilo Kis prin intermediul personajelor din romanul Gradina, cenusa, l-au regasit pe Andi, protagonistul, intr-o ipostaza a copilului maturizat inainte de vreme, inzestrat cu fantezia salvatoare a celor obligati sa traiasca intr-o lume amenintatoare, cuprinsa de razboi. El devine treptat un fabricant de miraje literare prin care spera sa-si recupereze lumea destramata. Daca vei descoperi proza lui Danilo Kis prin intermediul acestei colectii de suferinte mari, inchise intr-o virsta prea mica, vei fi uimit de abilitatea scriitorului de-a transforma obiectele si reperele unui spatiu care se ingusteaza in universul fabulos din mintea copilului dornic sa treaca peste drame."
Danilo Kis
"Citesc mult. Iar lectura imi ofera mai multa substanta pentru visare decit orice alta experienta de viata. Imi place sa citesc mai ales carti facute din alte carti: este un sentiment linistitor pentru noi, cei care ne petrecem intreaga viata citind. Si mi se pare firesc nu doar sa visez despre ceea ce citesc, ci sa le fac loc acestor lecturi in viata si in cartile mele." 
Nadine Gordimer
"Exista putini scriitori in opera carora fiecare cuvint este important. Danilo Kis (1935-1989) este unul dintre acestia. Adevarat intelectual, pasionat de idei si cu un spirit imaginativ, el a stirnit printre scriitorii europeni ai generatiei sale deopotriva ostilitate si admiratie profunda." 
Review of Contemporary Fiction
"Visator si naiv, Andreas Sam este un martor inocent, care incearca sa-si pastreze candoarea copilareasca in timpul dezintegrarii atotcuprinzatoare a societatii si naturii umane. Desi povestirile cuprinse in acest volum sint lirice, dovedind talentul poetic al lui Kis, ecouri ale spaimei, suferintei, autoamagirii si deziluziei se ingramadesc in mintea lui Andi, pe masura ce Kis modeleaza un cadru prin care sa priveasca evenimente cutremuratoare ce ramin stranii, fascinante, de neuitat." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus