TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Enciclopedia morţilor

Danilo Kis
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Volumul de povestiri Enciclopedia mortilor a obtinut marele premiu literar Ivo Andric in 1984. Danilo Kis a fost tradus in peste 20 de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0716-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul de povestiri Enciclopedia mortilor a obtinut marele premiu literar Ivo Andric in 1984. Danilo Kis a fost tradus in peste 20 de limbi.

Autor: Danilo Kis
Traducător: Mariana Ştefănescu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Enciklopedija mrtvih
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură maghiară, fantastic, povestiri, memorie, viaţă veşnică, mister fantezie
  • Danilo Kis - Autor
    Danilo Kis s-a nascut la 22 februarie 1935 la Subotica in Serbia. A absolvit Facultatea de Litere si Filosofie din Belgrad, specialitatea literatura comparata. Debuteaza in volum cu microromanele Mansarda si Psalm 44 (Mansarda/Psalm 44) in 1962. A mai publicat: romanul Gradina, cenusa (Editura Univers, 2000); volumul de proza scurta Suferinte timpurii (1969, Rani jadi); romanul Clepsidra (1972, Pesaanik; Editura Univers, 1987; Premiul revistei NIN, 1973)...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2008, Dilemateca - Elena Crasovan
"Enciclopedia mortilor reia intr-un singur volum configuratia intregii opere a lui Danilo Kis: un mozaic de oglinzi ce multiplica haosul lumii printr-o dezordine compozitionala controlata, o poetica a fragmentului – texte prezentate lacunar cititorului, caruia ii revine misiunea de a le ordona intr-o istorie coerenta, chiar daca unitatea este doar a povestii."
Leonardo Sciascia, în The Times Literary Supplement
"Povestirile lui Danilo Kis mi se par extrem de interesante. In ele, fantezia corecteaza realitatea, iar realitatea corecteaza fantezia, un joc ce aminteste de Pirandello si Borges. Dar, in ciuda acestor referinte ilustre, Danilo Kis este un scriitor cu o voce proprie, inconfundabila." 
Iosif Brodski
"Enciclopedia mortilor probeaza forta imaginativa, acuitatea atotcuprinzatoare a privirii si a memoriei scriitorului Danilo Kis. El a reusit sa le ofere personajelor sale ceea ce religiile de orice fel le-au promis oamenilor: o viata vesnica, depasirea hotarului de netrecut al mortii." 
Nadine Gordimer
"Exista putini scriitori in opera carora fiecare cuvint este important. Danilo Kis (1935-1989) este unul dintre acestia. Adevarat intelectual, pasionat de idei si cu un spirit imaginativ, el a stirnit printre scriitorii europeni ai generatiei sale deopotriva ostilitate si admiratie profunda." 

Opinia cititorilor