TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Necazuri cu şcoala

Daniel Pennac
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Necazuri cu scoala (Premiul Renaudot 2007) ofera cititorului o perspectiva inedita asupra sistemului scolar – cea a elevului slab....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1128-7
EAN-16: 978973461128
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Necazuri cu scoala (Premiul Renaudot 2007) ofera cititorului o perspectiva inedita asupra sistemului scolar – cea a elevului slab. Imbinind elementele autobiografice cu o reflectie serioasa asupra pedagogiei actuale, disfunctionalitatilor sistemului educational, rolului familiei, teribilismului adolescentin, influentei televiziunii si publicitatii, Pennac reuseste sa demonstreze ca, in ciuda parerilor preconcepute, elevii de astazi sint la fel de dornici de a cunoaste si de a invata ca si cei de altadata. Folosindu-se de experienta capatata de ambele parti ale baricadei, Pennac, el insusi un elev cu rezultate slabe, sustine cu tarie ca profesorii trebuie sa investeasca mai multa dragoste in munca lor pentru a trezi interesul acestor „cazuri irecuperabile”.

Autor: Daniel Pennac
Traducător: Ileana Cantuniari
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Chagrin d’école
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, şcoală, elevi slabi, profesori, disfuncţionalitate, soluţtii
  • Daniel Pennac Daniel Pennac - Autor
    Unul dintre cei mai iubiţi scriitori francezi contemporani, Daniel Pennac s-a născut în 1944, în Maroc. Şi-a petrecut copilăria în Africa şi în Asia. A obţinut licenţa în litere la Nisa şi, aşa cum el însuşi declara,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

9 februarie 2009, Time Out - Ema Stere
"A fost o idee grozava. Ca fosta “loaza”, Pennac stie exact ce simt elevii din fata sa; de fapt, cele mai mari probleme pare a le avea cu parintii acestora… stie cit rau poate face o remarca umilitoare, aruncata in treacat, si cit de bine o incurajare sosita la timp. Iar in literatura pe care o preda vede nu doar un obiect de studiu, ci o sursa nesfirsita de dileme si placeri intelectuale, totodata piatra de incercare si oaza de frumusete pentru adultul de mai tirziu."
20 februarie 2009, România literară - Elisabeta Lasconi
"Necazuri cu scoala se citeste pe nerasuflate. As introduce-o ca lectura obligatorie pentru toti profesorii, indiferent ce disciplina predau, o recomand si parintilor si liceenilor, caci relateaza o poveste incredibila: transformarea unei loaze in profesor si scriitor. Miracolul se datoreaza unei scoli cu internat si unor „profesori salvatori”. Scrisa la persoana I, cu o dezarmanta sinceritate, confesiunea lui Daniel Pennac respira prin observatiile suculente si vii despre viata scolii, cu privilegiul celor doua perspective pe care si le-a asumat intr-un mod inconfundabil: loaza si profesorul care, predind la scoli de periferie, a vazut si a salvat el insusi nenumarate loaze."
19 iulie 2012, BookMag.ro - Dora Constantinovici
"Necazuri cu scoala este o carte cu si despre loaze, dar mai ales despre sansele pe care loazele, oricit ar fi de loaze, ar trebui sa le primeasca mai intii din partea profesorilor si apoi din partea familiei. Pennac scrie din toate cele trei ipostazele, cea de elev loaza, cea de profesor si chiar si cea de parinte. De la bun inceput ne spune ca Necazuri cu scoala n-are nici o legatura cu scoala care se schimba – din societatea care se schimba. Cartea este despre durerea loazei dintotdeauna si despre neputinta parintilor si profesorilor de a intelege aceasta durere, despre interactiunile necazurilor scolare si familiale ale unui elev slab."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus