TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Soţia preşedintelui

Curtis Sittenfeld
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cel mai recent roman al lui Sittenfeld, Sotia presedintelui (American Wife), aparut in Statele Unite in 2008, are ca personaj principal o celebra...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46- 1543-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cel mai recent roman al lui Sittenfeld, Sotia presedintelui (American Wife), aparut in Statele Unite in 2008, are ca personaj principal o celebra prima doamna a Americii. Din clipa in care sotul ei devine presedinte (ca reprezentant al Partidului Republican, in opozitie cu propriile ei vederi democrate), Alice Blackwell este pusa intr-o pozitie la care nu s-ar fi gindit sa aspire, una care ii confera putere, influenta, privilegii si responsabilitate.
Sotia presedintelui este considerat unul dintre cele mai indraznete, documentate si subtile romane ale momentului. El este, in egala masura, o istorie inspirata din realitate, cum o dovedesc referintele la atacurile teroriste de la World Trade Center si la razboiul purtat de Statele Unite „intr-o tara indepartata”, si o relatare calda, umana, dintr-o perspectiva domestica, despre cea mai puternica pereche din lume: presedintele S.U.A. si prima doamna a Americii.

Autor: Curtis Sittenfeld
Traducător: Vali Florescu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: American Wife
Pagini: 616
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, politică, preşedinte SUA, prima doamnă, putere, responsabilitate, 11 septembrie, USA
  • Curtis Sittenfeld - Autor
    Elizabeth Curtis Sittenfeld s-a nascut in 1975 in Cincinnati, Ohio, a studiat la Stanford University, unde a urmat cursuri de Creative Writing, si a intrat treptat in atentia unor reviste literare, cistigind diverse premii pentru literatura. A facut cariera in jurnalism, scriind pentru publicatii de prestigiu, precum People Weekly, The New York Times sau The Washington Post. O prezenta inedita in literatura americana contemporana, Curtis Sittenfeld a captat atentia...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 51-52, 2010, România literară - Elisabeta Lasconi
"Mai multe romane se succed in cele 608 pagini: romanul formarii unei tinere americane, romanul de dragoste si cel al familiei, romanul intrarii in viata politica pentru a fi alaturi de barbatul pe care-l iubeste si mai ales romanul Primei Doamne. Cum arata in aceste pagini omul cel mai puternic al planetei intr-un interval de opt ani, presedintele care a declansat razboiul impotriva terorismului? Un tanar usor nesabuit, petrecaret, cochetand cu bautura si drogurile, cu mici aventuri, oaia neagra intr-un clan puternic si avut. Politica este pentru Charles Blackwell o aventura, spatiul in care farmecul sau are si rost si folos. Ciocnirile celor doi soti sint numeroase, iar firile deosebite le accentueaza: Alice este democrata din convingere si din educatia primita, Charles este republican. Iubirea si casatoria lor inseamna si un lung sir de negocieri si compromisuri. "
Entertainment Weekly
"Sittenfeld, autoarea volumului Prep, a scris un roman inteligent si generos despre o controversata dinastie politica.” 
Richard Russo
"Curtis Sittenfeld este o scriitoare extraordinara, iar Sotia presedintelui e un roman indraznet si emotionant, plasat la intersectia vietii publice americane cu cea privata." 
Joyce Carol Oates, The New York Times Book Review
"Daca exista cumva vreo poveste gotica americana ascunsa in Sotia presedintelui, ea este una a comportamentului inconstient, chiar criminal, invaluit in tonurile linistitoare ale vietii conjugale." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus