TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

prep

Curtis Sittenfeld
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Despre Prep s-a spus ca este povestea unui Holden Caulfield in versiune feminina, romanul adolescentei descrise retrospectiv. Lee Fiora, o fata de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0650-4
EAN-16: 978973460650
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Despre Prep s-a spus ca este povestea unui Holden Caulfield in versiune feminina, romanul adolescentei descrise retrospectiv. Lee Fiora, o fata de paisprezece ani, este acceptata cu bursa la un liceu particular de prestigiu din statul Massachusetts. Sosirea la internatul scolii este doar inceputul trecerii lui Lee dintr-un spatiu familiar intr-o minisocietate – o varianta la scara a societatii americane – in care trebuie sa-si (re)invete rolul. Incapacitatea de a se integra in noul mediu o transforma intr-o fina observatoare a detaliilor, de la cele de ordin social (relatiile cu cei din jur, ierarhiile impuse de situatia financiara, rasa, aspectul fizic etc.), pina la detaliile ce tin de propria evolutie. Romanul captiveaza prin ritmul alert in care se desfasoara actiunea si cucereste prin umorul de situatie, de multe ori negru, lasindu-le cititorilor o senzatie de deja-vu, indiferent de extrema in care s-ar fi situat in timpul liceului – si trebuie sa fi fost o extrema, pentru ca la virsta aceea nu exista loc de altceva.

Noua publicatii din Statele Unite, intre care The New York Times, The Washington Post si The Chicago Tribune, au inclus romanul Prep in Topul Celor Mai Bune Zece Carti ale anului 2005. 

Autor: Curtis Sittenfeld
Traducător: Ana-Maria Lişman, Roxana Boboc
Prefaţator: Aurora Liiceanu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: prep
Pagini: 512
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, adolescenţă, fată, liceu particular, minisocietate, detalii, ierarhii, ritm alert, umor negru
 • Aurora Liiceanu
  Prefaţator
  Curtis Sittenfeld - Autor
  Elizabeth Curtis Sittenfeld s-a nascut in 1975 in Cincinnati, Ohio, a studiat la Stanford University, unde a urmat cursuri de Creative Writing, si a intrat treptat in atentia unor reviste literare, cistigind diverse premii pentru literatura. A facut cariera in jurnalism, scriind pentru publicatii de prestigiu, precum People Weekly, The New York Times sau The Washington Post. O prezenta inedita in literatura americana contemporana, Curtis Sittenfeld a captat atentia...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Curtis Sittenfeld
  Autor
  Aurora Liiceanu Aurora Liiceanu - Prefaţator
  Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare și a predat psihologie la diferite universități din București, dar și la UQAM (Canada) sau EHESS (Franța). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie și Psihologie...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

16-22 iulie 2009, Dilema veche - Claudiu Constantinescu
"Cele 500 de pagini ale cartii construiesc un personaj alambicat, energic in introspectiile sale, megaezitant si gigasensibil in interactiunile cu cei din jur, dezvelind sub jocul precautiilor infinite o privire flaminda de viata si o intelegere dureroasa a micii lumi in care traieste. (...) Lee Fiona, alambicata protagonista, se recunoaste ea insasi drept o „tocilara” mediocra – si tocmai in asta consta indrazneala femininului Prep: in a da dedesubturi labirintice cuminteniei terne, transformind o compunere obligatoriu lunga, ca la Olimpiadele de literatura, intr-o proza autoironica despre sumedenia de revolte mocnite si de ratari debusolate in urma carora ajungem sa ne consideram maturi. Si veti vedea aici cit de bizar poate arata si o poveste de dragoste a unei „tocilare”."
Aurora Liiceanu
"O carte care ne face sa privim adolescenta cu mai mult interes si mai multa rabdare, si cu un profit urias: intelegerea.” 
The Washington Post
"Holden Caulfield s-ar indragosti de o asemenea eroina, cu inteligenta ei uimitoare si niste observatii sociale dintre cele mai adinci si intepatoare.” 
U.S. News & World Report
"Pentru toti cei care si-ar fi dorit ca Holden Caufield sa fie fost o fata, iata, a venit momentul!” 
Kirkus Review
"O capodopera!” 
The New York Sun
"Un roman puternic, evocator.” 
The Minneapolis Star Tribune
"Un debut uimitor!”  
The Boston Globe
"O poveste complexa, despre diferentele de clasa sociala, probleme de rasa si politica genurilor... De o autenticitate dureroasa, insa plin de umor, si cu o voce puternica, profunda, impresionant de lucida si inteligenta.” 
Entertainment Weekly
"Romanul de debut al lui Curtis Sittenfeld defineste la propriu acel straniu narcisism care constringe adolescentii sa jure ca ei, singuri, sint niste impostori, in timp ce tot restul lumii se bucura de perfectiune. Cu alte cuvinte,  autoarea ne propune o inima blinda si un auz deosebit de fin pentru starea de psihoza cunoscuta sub numele de adolescenta.”   

Opinia cititorilor