TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pygmy

Chuck Palahniuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Pygmy, cel de‑al zecelea roman al lui Palahniuk, este o satira culturala muscatoare: o banda de teroristi adolescenti, instruiti si indoctrinati de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2002-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pygmy, cel de‑al zecelea roman al lui Palahniuk, este o satira culturala muscatoare: o banda de teroristi adolescenti, instruiti si indoctrinati de un stat totalitar neprecizat, se infiltreaza in sinul unor familii americane, in cadrul unui asa‑zis schimb cultural. Misiunea lor secreta: sa distruga America prin Operatiunea Dezas­trul, o actiune programata de a aduce haosul, sub aparenta unui proiect stiintific scolar. Povestite de Pygmy, agentul secret slabanog cu capacitati mortale, in virsta de doar 13 ani, peripetiile crude si scandaloase sint puse intr‑o lumina alienata, ce deconstruieste toate conventiile respectate cu sfintenie de gazdele si colegii sai, la biserica, la mall, la scoala sau in sinul familiei. Stilul neobisnuit al cartii poarta numele de „limba arsa” si presupune modificari de topica sau sintaxa si parafrazari insolite. Toate acestea necesita o doza de efort din partea cititorului, care trebuie sa descifreze gindirea codata a strainului absolut, surprins de cele mai banale realitati.

Autor: Chuck Palahniuk
Traducător: Ioana Filat
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Pygmy
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură contemporană, roman, satiră, bandă, adolescenţi, totalitarism, absurd, distrugere,haos, terorism, agenţi secreţi, limba arsa, deconstrucţie, convenţii
  • Chuck Palahniuk Chuck Palahniuk - Autor
    Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon şi, după absolvire, în 1986, s-a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Pygmy Un agent secret în vârstă de 13 ani este trimis alături de alţi colegi să terorizeze America din interior. Pygmy pare a fi chinez dar nu se ştie sigur. Cert este că e asiatic. Şi că este produsul unui stat totalitar care a pus la punct Operaţiunea Dezastrul, operaţiune care va fi pusă în practică odată cu schimbul cultural dintre cele două ţări. Pygmy vorbeşte şi scrie în „limba arsă“, fapt care face destul de dificilă citirea jurnalului său de război, dar satisfacţia este garantată. Chuck Palahniuk recidivează cu un stil amuzant, ilar de-a dreptul pe alocuri, dar păstrându-şi cruzimea specifică. De această dată,...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

noiembrie 2011, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"In Pygmy – romanul din 2009, tradus remarcabil in romana de Ioana Filat (avind in vedere rigorile stilistice impuse de autor, rigori asupra carora voi reveni ceva mai jos!) –, intr-un registru tipologic diferit, se reia tema individului singular, ultimativ „corupt” de o lume pe care, aparent, o detesta, neintelegind-o."
4 iulie 2011, HypeStreet.ro - Diana Dupu
"Umorul negru pentru care Palahniuk este atit de vestit isi atinge apogeul in Pygmy. Cartea este scrisa cu tehnica „limbii arse”, pentru a accentua impresia strainului chinuindu-se sa gindeasca si sa lege citeva cuvinte in engleza. Morala acestei carti: copiii sint viitorul unei tari pentru adultii ce vor deveni. In rest, sint prea instabili emotional pentru a fi folositi ca spioni super-secreti."
25 iulie 2011, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Chuck Palahniuk isi face admiratorii sa lesine de frica in timp ce le citeste din opera lui. Are pina acum la activ 73 de victime, cu o povestire. Ar fi putut obtine aceleasi efecte si cu Pygmy daca nu-si trata cu umor scenele tari, cum ar fi un scurt asasinat in masa. Chestiile astea, povestite de altul, ar parea o colectie deocheata de oribilitati. In engleza „agentului cu numarul 67” sint de un teribil umor negru, cu care Palahniuk da si in stinga si in dreapta, in aceasta ciocnire secreta a civilizatiilor."
Death+Taxes
"Inchipuiti-va un scriitor precum Faulkner scriind despre un tinar comunist dement, capabil de lovituri letale si cu o erectie aproape constanta... Apocalipsa Visului American n-a fost niciodata atit de amuzanta!” 
The Boston Globe
"Romanele lui Palahniuk au fost intotdeauna marcate de umor negru. Stilul sau minimalist, pigmentat, impinge naratiunea de-a lungul multor evenimente bizare si uneori socante. Pygmy este un portret extraordinar, al unui personaj ce nu va putea fi uitat, din partea unui autor care continua sa-si intrige cititorii.”
The London Free Press
 "Un comentariu acid asupra intilnirii dintre culturi, cu un final violent si sinistru.”   
San Francisco Chronicle
"Un amestec formidabil de clisee publicitare, slogane stingiste, slang adolescentin si o propunere pentru cei cu gust pentru satira.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus