TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Monştri invizibili

Chuck Palahniuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Monstri invizibili transforma unul dintre cele mai populare tipare narative americane, road-novel, intr-o aventura macabra. Naratoarea este Shannon...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0773-0
EAN-16: 978973460773
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Monstri invizibili transforma unul dintre cele mai populare tipare narative americane, road-novel, intr-o aventura macabra. Naratoarea este Shannon McFarland, alias Daisy St. Patience: frumoasa, celebra, adorata, centrul atentiei fotografilor de moda. Are de toate: un iubit, o cariera, o prietena adevarata. Dar asta pina in ziua in care un teribil accident o lasa des­figu­rata si o arunca brusc la marginea lumii, departe de ochii tuturor, mai putin ai lui Brandy Alexander, regina suprema, stapina peste toti si toate. Chiar si peste propria-i sexualitate. Inca o operatie si visul i se va implini: va fi femeie in toata puterea cuvintului. Brandy cunoaste secretul reinventarii de sine: stergerea completa a trecutului si nascocirea unui prezent convenabil. A unui viitor croit dupa masura fiecaruia. Aceasta este lectia pe care o invata Daisy in timpul unei calatorii aiuritoare spre un tel aflat in continua schimbare. Caci, in lumea in care traim, vizibilul poate deveni oricind invizibil, iar identitatea noastra nu este decit produsul dorintelor celorlalti.

Chuck Palahniuk este autorul romanului Fight Clubun clasic al literaturii underground, ecranizat de David Fincher in anul 1999, cu Brad Pitt, Edward Norton si Helena Bonham Carter in rolurile principale.

Autor: Chuck Palahniuk
Traducător: Mircea Pricăjan
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Invisible Monsters
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, road-novel, macabru, celebritate, vanitate, sexualitate, transexualitate, sarcasm, cinism, reinventare, identitate, vizibil, dorinţe
 • Mircea Pricăjan
  Traducător
  Chuck Palahniuk Chuck Palahniuk - Autor
  Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon şi, după absolvire, în 1986, s-a...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Chuck Palahniuk
  Autor
  Mircea Pricăjan Mircea Pricăjan - Traducător
  Mircea Pricăjan (scriitor, traducător) s-a născut la 2 septembrie 1980 în Oradea. A debutat cu romanul În umbra deasă a realității, 2 volume, Editura Universității din Oradea, 2002. A publicat proză scurtă, articole,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 30, Noua literatură - Florin Irimia
"Faimos pentru imagistica sa violenta, sumbra, macabra, chiar apocaliptica, Palahniuk nu sacrifica verosimilul in favoarea crearii de atmosfera. Dimpotriva, lumea modei, cu manechinele, cu invidiile, cu ambitiile si cu grotescul ei, este surprinsa in tonuri dintre cele mai realiste, chiar daca s-ar putea argumenta ca lumea modei in sine nu prea are de-a face cu realitatea. Dincolo insa de aceasta conjunctura trebuie spus ca realismul lui Palahniuk e mai mereu unul hidos, mutilant daca nu la propriu, ca in romanul de fata, atunci cel putin simbolic, desi de cele mai multe ori scriitorul opereaza pe ambele planuri simultan. Finalul, apoteotic ca de obicei, da cartile (sau cartea) pe fata, clarificind implicit si scena din deschidere cind «nimeni nu-i mort de tot dar sa zicem ca ceasul se apropie.» Adevarul se dezbraca de toaletele dichisite ale aparentelor si se infatiseaza dinaintea noastra gol-golut in toata splendoarea sa. Totul e bine cind se termina cu bine sau pe cit se poate de bine in acest univers paralel, familiar si totusi atit de straniu, care este fictiunea. Hipnotic, necrutator, intens, Palahniuk este si un maestru al subminarii tuturor conventiilor (literare dar si lumesti) unui joc pe care scriitorul il face cu placere pentru ca singurele reguli sint ale lui."
aprilie 2008, Tomis - Bogdan Papacostea
"Cartea este o comedie neagra in care personajele se afla intr-un continuu dans al identitatilor. Fiecare devine altcineva de citeva ori, toti isi dau jos mastile numai ca sa descopere masti si mai elaborate. In final toata lumea este toata lumea, intr-o aglutinare infernala in care insasi ideea de identitate pare o gluma proasta. Cartea se citeste pe nerasuflate, iar atmosfera deliranta si macabra nu te poate impiedica sa rizi in hohote in cele mai sensibile momente ale traumei. De citit cu atentie, de mai multe ori."
30 aprilie 2008, Adevărul literar şi artistic - Marius Chivu
"Avem in romanul de fata un pulp fashion grotesc despre automutilare ca ultima forma de reactie intr-o lume corupta, ipocrita si contrafacuta, un roman care se transforma intr-un gender horror anarhist plin de suspans ce asigura soc dupa soc pina la ultima pagina. Nu conteaza decit ceea ce se vede si exista un anumit standard pentru ceea ce trebuie sa se vada – aceasta este noua conditie umana! (P.S. Nu recomand romanul delicatilor, depresivilor, idealistilor, fotomodelelor sau femeilor gravide.)"
19-25 aprilie 2008, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Ce este monstrul invizibil, daca nu acea latura ascunsa a fiintei noastre care, in jocul cu realitatea, triseaza de fiecare data? Automutilarea sau distrugerea de sine reprezinta de fapt tema principala a acestei carti. Prin distrugerea sinelui si stergerea completa a trecutului este posibila crearea unei noi identitati."
Publishers Weekly
Comedia grotesca pusa in scena de Palahniuk are drept tinta superficialitatea nemiloasa care domina lumea modei.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus