TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cîntec de leagăn

Chuck Palahniuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cintec de leagan este un thriller de un umor grotesc si o satira nemiloasa la adresa unei lumi ultramediatizate, in care dictonul „Cunoasterea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0213-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cintec de leagan este un thriller de un umor grotesc si o satira nemiloasa la adresa unei lumi ultramediatizate, in care dictonul „Cunoasterea inseamna putere” capata sensuri extreme. Carl Streator este un reporter insarcinat sa investigheze cazul unor bebelusi victime ale  sindromului mortii subite. Nu dupa mult timp, el descopera un tulburator element comun: inaintea mortii, fiecarui bebelus i s-a citit aceeasi poezie. Cercetarile ii scot in cale o femeie cu puteri misterioase, Helen Hoover Boyle, asasin telepatic si agent imobiliar care si-a facut o afacere din vinzarea de case bintuite. Helen ii confirma banuiala ca poezia respectiva este, de fapt, un stravechi cintec de leagan african si o formula magica mortala care actioneaza asupra oricui. Acum Streator se vede inzestrat cu o arma teribila, de care nu va ezita sa se foloseasca.

"Dupa Fight ClubSupravietuitorul si Sufocare, imaginatia febrila a lui Palahniuk a produs Cintec de leagan, povestea unei arme de distrugere in masa pe cit de duioase, pe atit de eficiente.” (New York Times) 

Autor: Chuck Palahniuk
Traducător: Radu Gârmacea
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Lullaby
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, crime, mister, suspans, grotesc, telepatie, magie, absurd, cinism, satiră, media, reporter, descântec african
  • Chuck Palahniuk Chuck Palahniuk - Autor
    Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon şi, după absolvire, în 1986, s-a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Cântec de leagăn Acest roman poate să fie pură ficţiune. Sau nu… Există undeva în lume o culegere de Versuri şi poezii din lumea-ntreagă care are un cântec de leagăn la pagina 27 care ucide. Ucide copiii ce-l ascultă… Carl Streator merge pe urmele acestei fascinante şi magice cărţi într-ale cărei pagini stă scris sfârşitul omenirii. Să omori ca să salvezi? Să arzi cărţi pentru a salva cărţi? Vorbe care ucid pe bune şi nu doar la figurat? S-a întors lumea cu susul în jos? S-au schimbat atât de decisiv paradigmele în societatea modernă?
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

19 ianuarie 2011, boomlit.com - Andrei Ruse
"Savuros pentru inserturile legate de societatea de azi, obsedata de zgomot (fie in citeva monoloage scurte, fie prin niste personaje tembele), si lectiile de jurnalism “de masa” pe care personajul principal, Carl Streator, le mai scapa ici-colo[…]. Un thriller alert scris perfect dupa retetele americane de succes, dar in care am regasit comedia neagra si ironia tipica lui Chuck. Merita ca entertainment."
noiembrie 2007, Tomis - Sorin Dinco
"Mizind mai mult pe fabula si nu pe actiune, cartea are ca personaj principal America de Nord, nu o America sociala, ci una istorica, o civilizatie care merita distrusa, careia i-ar face un bine soptirea cintecului de leagan. Un imens animal batrin, in descompunere, un focar de infectie intercontinentala, pentru care Palahniuk construieste un pretext pentru a-i putea imagina apocalipsa."
martie 2008, Dilemateca - Gabriela Glăvan
"Cintec de leagan este un roman al carui nucleu se regaseste in dinamismul unei naratiuni convulsive in care personajele sfirsesc prin a-si pierde identitatea, sufletele schimbindu-si corpurile haotic, pina la confuzia totala. Revelatia limbajului magic, de mult uitat, contrabalanseaza invazia incontrolabila a zgomotului alb in spatiile tacerii. Acesta este domeniul essential in care romanul lui Palahniuk isi exprima metaforele."
14-20 iulie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Romanul Cintec de leagan al lui Palahniuk este, printre altele, o teza despre putere. Si despre cum puterea naste si cere si mai multa putere. La fel de crud, eliptic, bintuitor ca Sufocare, mai apropiat ca idee de Jurnal. Destul de coerent formal ca sa-ti dai seama ca a fost scris inainte de Bintuitii. Care bintuiti nu reprezinta decit un mic pas spre Rant."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus