TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Blestemaţi

Chuck Palahniuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Blestemati poarta in sine imaginea unui Woodstock etern, cu celebritati de prima pagina batindu‑i drumurile (v‑ati putea intilni la un...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2646-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Blestemati poarta in sine imaginea unui Woodstock etern, cu celebritati de prima pagina batindu‑i drumurile (v‑ati putea intilni la un bulgare de popcorn caramelizat cu Frank Sinatra, John Lennon, Jackie Onassis sau chiar cu Norman Mailer), ingreunat totusi de birocratia infiora­toare a demonilor si de proiectiile nesfirsit de plicticoase ale clasicului film hollywoodian Pacientul englez. „Esti acolo, Satan ? Sint eu Madison”, striga fetita de treisprezece ani, cu mintea si limba ascutite ca briciul, care face raportul iadului de la fata locului. Expediata pe lumea cealalta de o supradoza de marijuana, Madison e nevoita sa‑si petreaca vesnicia in compania unei gasti mai pestrite decit pilulele ce asigura fericirea mamei sale multimiliardare. Impreuna cu o majoreta cu pantofi contrafacuti, cu un fotbalist, un tocilar si un punkist, Madison traverseaza Desertul de Matreata si Valea Scutecelor Folosite pentru ca, pina la urma, sa‑l infrunte pe Satan in propria fortareata draceasca.

Autor: Chuck Palahniuk
Traducător: Vlad Pojoga
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: Damned
Pagini: 280
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură contemporană, fantastic, infern, majoretă, supradoză, punkist, tocilar, satiră, umor negru, Satan
  • Chuck Palahniuk Chuck Palahniuk - Autor
    Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon şi, după absolvire, în 1986, s-a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Blestemaţi. Din start, trebuie să spun, că Palahniuk nu este deloc ușor de digerat și că cititorul trebuie să fie foarte atent când pune mâna pe o carte de-a sa, pentru că arde. Ce să mai, limbajul și scriitura lui îți pot pătrunde în piele precum plasticul topit – te pătrund până la os, chinuindu-ți mintea cu imagini care te vor bântui pentru toată viața. Chuck Palahniuk, în trilogia Blestemați, se pare că încearcă să-și împingă imaginația către extreme. Scriitura este agresivă, arătând o violență și forţă a imaginilor care îmi aduc aminte de Bântuiții, unul dintre cele mai...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

9 iulie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Inteligent, insolent si pus pe harta ori de cite ori are de-a face cu conventiile de tot felul, Palahniuk se travesteste acum intr-o pustoaica de 13 ani care se trezeste in iad. Adica tocmai a murit intr-un accident de masina si-si spune impresiile despre iad si despre lumea pe care a parasit-o. O satira de un umor negru nimicitor, intr-un un limbaj slobod, care te tine tot timpul in priza."
5 iulie 2012, Dilema veche, nr. 438 - Claudiu Constantinescu
"Palahniuk s-a hotarit sa dea si el o versiune a Infernului – una comica, ironica, parodica, dementa, infantilizata si cartoon-izata. Viata in iadul lui Palahniuk e ca „un desen animat Warner Bros de pe vremuri”, unde personajele sint decapitate, mutilate, aruncate in aer, dupa care se refac rapid si o iau nonsalant de la capat. Grotescul are poanta, morbidul are simtul pitorescului, populatia damnatilor – pestrita, agitata si zaluda – pare prinsa intr-un nesfirsit bilci al capriciilor."
25 iunie 2012, ArtActMagazine, nr. 167 - Cristi Ardelean
"Iadul e exact ceea ce ne-am fi asteptat de la Palahniuk: o combinatie de societate americana decadenta, de mentalitate de consum si de birocratie. Blestemati e scris pentru placerea cititorului si nu pentru a-l agasa cu dileme universale, in ciuda temei serioase. Pina si ideile profunde sint impachetate jovial si servite cu repetitie, ca niste glume asumate la care toate lumea ride inainte sa le auda: pamintul e un loc oribil doar pentru ca ne asteptam de la el sa fie paradisul."
21 iunie 2012, bookaholic.ro - Cristina Petrescu
"Nu mai deschisesem de o buna bucata de timp o carte de Palahniuk si uitasem cit de razna poate sa fie. In cazul romanului Blestemati – Damned, din 2011, publicat si de Polirom in 2012, razna e aproape un eufemism. Personajul lui are ceva de spus, apasat si retoric, si va spune orice virsta ar avea si oricit de mort ar fi. (...) Dar asa cum banuiati, exista viata si dupa moarte. Sus sau jos. Depinde doar de ce faceti aici, pe pamint, ca sa ajungeti sa papati inghetata in lounge-ul VIP din rai cu Harriet Beecher Stowe sau Mahatma Gandhi, ori, dimpotriva, sa va scoateti ochii pentru un Kinder Pingui cu Marilyn Monroe, jos, in iad, unde e toata lumea buna. Si de la Maddy inveti, slava domnului – pardon, iar am zis cuvantul ala – exact ce sa faci ca sa iti asiguri un loc in iad, ba chiar si cu ce accesorii sa mori, ca sa iti asiguri un confort minim pe lumea ailalta."
Pittsburgh Tribune Review
"Blestemati isi poarta fara ascunzisuri marca lasata de Palahniuk: o satira nedusa la biserica, inteligenta si nu lipsita de rautate; ce sa mai vorbim de peisajele iadului, pe care le pune-n scena?”   
The New York Times
"Romanul lui Chuck Palahniuk este pe atit de viu pe cit poate fi o carte despre cei trecuti dincolo: o enciclopedie despre lucrurile pe care sintem ispititi tot timpul sa le facem, dar despre care nu vorbim niciodata.” 
Minneapolis Star-Tribune
"Veti recunoaste in Blestemati citeva locuri comune romanului Fight Club: alienarea virstei tinere, violenta, umorul frust, fundalul apocaliptic, scenele patetice scoase parca din cutie. Pina si Madison Spencer, personajul principal al Blestematilor, are ceva din Tyler Durden.” 

Opinia cititorilor