TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bîntuiţii (Top 10+)

Chuck Palahniuk
Colecții/Serii: Top 10+
Bintuitii este unul dintre cele mai bune romane ale lui Palahniuk, exploatind conventia povestirii in rama, in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4540-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Bîntuiţii Bîntuiţii Chuck Palahniuk

MAI MULTE DESPRE CARTE

Bintuitii este unul dintre cele mai bune romane ale lui Palahniuk, exploatind conventia povestirii in rama, in traditia Decameronului si a Povestirilor din Canterbury si, in acelasi timp, o satira necrutatoare la adresa emisiunilor de tip reality show. Cele 23 de povestiri care formeaza substanta cartii apartin protagonistilor unui experiment inedit si, asa cum se va vedea, macabru: persoane care au raspuns invitatiei de a petrece trei luni intr-un teatru dezafectat, in conditii minime de confort, pentru a produce o posibila capodopera care le va garanta celebritatea pe scena literara. Treptat, stimulate de acest mediu neobisnuit, personajele se vor implica intr-un joc pe muchie de cutit care ii va tine pe cititori cu sufletul la gura.

Autor: Chuck Palahniuk
Traducător: Rareş Moldovan
Data apariției: iunie 2014
Editura: Polirom
Titlu original: Haunted
Pagini: 456
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, povestire în ramă, satiră, reality-show, experiment inedit, macabru, teatru dezafectat
 • Rareş Moldovan
  Traducător
  Chuck Palahniuk Chuck Palahniuk - Autor
  Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon şi, după absolvire, în 1986, s-a...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Chuck Palahniuk
  Autor
  Rareş Moldovan - Traducător
  Rareş Moldovan, nascut la 11 iulie 1976, a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. in prezent este preparator la catedra de limba si literatura engleza din cadrul aceleiasi facultati si redactor-sef al revistei Echinox. A publicat poeme si articole in diverse reviste literare din tara. 
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Cincinnati News Record
"Aceasta capodopera intunecata va ramine pentru totdeauna in istorie drept cel mai realist portret al epocii contemporane.” 
Cristina Balinte
"Cititorilor, daca va da inima ghes, «abandonati-va viata obisnuita timp de»... Ei bine, nu chiar «trei luni», ci doar citeva zile. Dezgustati-va de scirnavia societatii pe care ati fost invatati sa o vedeti in roz-bonbon! Degustati taria romanului incizat cu poeme si povestiri feroce, in traducerea brici a lui Rares Moldovan!"
14 aprilie 2007, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"Am povestit cartea asta oamenilor de linga mine cam asa cum se povestesc filmele in copilarie, dintr-o nevoie dureroasa de a transmite repede story-ul mai departe. Literatura «buna» ramine de obicei prin ceea ce nu se poate spune, prin unicitatea scrierii, prin ruperea dureroasa a ombilicului care o leaga de realitate. O poveste buna este aceea care cere sa fie repetata la infinit, indiferent de suportul estetic. Bintuitii este o aparitie-eveniment prin forta lui incredibila si printr-o traducere care merita atentia tuturor juriilor literare anul acesta, aceea a lui Rares Moldovan."

Opinia cititorilor