TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bîntuiţii

Chuck Palahniuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Bintuitii este unul dintre cele mai bune romane ale lui Palahniuk, exploatind conventia povestirii in rama, in traditia Decameronului si a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0522-4
EAN-16: 978973460522
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Bintuitii este unul dintre cele mai bune romane ale lui Palahniuk, exploatind conventia povestirii in rama, in traditia Decameronului si a Povestirilor din Canterbury si, in acelasi timp, o satira necrutatoare la adresa emisiunilor de tip reality show. Cele 23 de povestiri care formeaza substanta cartii apartin protagonistilor unui experiment inedit si, asa cum se va vedea, macabru: persoane care au raspuns invitatiei de a petrece trei luni intr-un teatru dezafectat, in conditii minime de confort, pentru a produce o posibila capodopera care le va garanta celebritatea pe scena literara. Treptat, stimulate de acest mediu neobisnuit, personajele se vor implica intr-un joc pe muchie de cutit care ii va tine pe cititori cu sufletul la gura.

Autor: Chuck Palahniuk
Traducător: Rareş Moldovan
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Haunted
Pagini: 456
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, povestire în ramă, satiră, reality-show, experiment inedit, macabru, teatru dezafectat
 • Rareş Moldovan
  Traducător
  Chuck Palahniuk Chuck Palahniuk - Autor
  Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon şi, după absolvire, în 1986, s-a...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Chuck Palahniuk
  Autor
  Rareş Moldovan - Traducător
  Rareş Moldovan, nascut la 11 iulie 1976, a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. in prezent este preparator la catedra de limba si literatura engleza din cadrul aceleiasi facultati si redactor-sef al revistei Echinox. A publicat poeme si articole in diverse reviste literare din tara. 
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Bântuiţii Eu l-am descoperit pe Palahniuk nu datorită Fight Club-ului, ci datorită Bântuiţilor. Recomandată de un foarte bun prieten care-mi cunoaşte gusturile ciudate, romanul lui Chuck Palahniuk m-a ţintuit crud de fotoliu pentru câteva ore bune, fără să-mi lase nicio clipă de răgaz. Bântuiţii este un fel de SAW în proză. Imaginile sunt puternice, violente şi şocante. Personajele sunt caractere comune, însă problemele lor le transformă în monştri bântuiţi de propriile amintiri şi decizii, amintiri care-i rup de şi din realitate. Ştii senzaţia de perplexitate amestecată cu panică atunci când îţi dai seama...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

aprilie 2007, ElleMan - Ovidiu Simonca
"Chuck Palahniuk e tipul de autor care te trezeste dindu-ti un pumn in cap. La inceput esti nauc, visarea s-a terminat, dar, cu timpul, iti dai seama ca, daca nu primeai lovitura, ramineai si astazi, cu ochi natingi si umeziti de emotie, in fata celor care iti vind farse televizate pe post de povesti autentice."
6-19 iulie 2007, Zile şi nopti - Mihail Vakulovski
"Chuck Palahniuk este cunoscut ca «portdrapelul generatiei nihiliste» si ca autorul romanului Figth Club dupa care s-a facut filmul devenit imediat celebru. Si daca Figth Club a fost considerat romanul sfirsitului de mileniu II, alt roman de-al aceluiasi scriitor Bintuitii, e considerat a fi romanul inceputului de mileniu III. «Bintuitii: un roman de povesti» este un fel de Decameronul contemporan, o carte in care naratiunea devine mai importanta decit naratorul, povestirile sint mai importante decit personajele, care, desi au multe de aratat si de ascuns, pica in umbra propriilor povesti. In roman exista toate slabiciunile si defectele si obiceiurile si obisnuintele si carcteristicile omului modern si ale societatii in care traim. (Daca nu v-am povestit nici una dintre povestile bintuite inseamna ca vreau sa aveti aceeasi placere ca si mine la lectura lor.)"
17 martie 2007, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei
"Americanul Palahniuk plaseaza, in Bintuitii, contururile aceleiasi realitati paralele nascute dintr-o carne sociala veridica si imediata (vezi Fight Club si Sufocare) in care deznadejdea spiritului uman e asfixiata de nebunia salvarii imediate, masturbarea e ridicata la rang de religie, iar exhibitionismul e dorinta de a stirni iubire. Bintuitii, acest roman de povestiri (fantome si poeme, am putea adauga), are, dintre toate scrierile lui Palahniuk, cea mai pregnanta tenta «jurnalistica». Dincolo de morbidul, scabrosul si taieturile la diateza activa care fac marca scriitorului american, dar si de obsesia vesnic-subiectiva nimeni-n-o-sa-te-iubeasca-vreodata-pentru-ceea-ce-esti, Palahniuk reuseste ceva de invidiat: sa treaca toate marturisirile acestor oameni precum papusile gonflabile intr-un univers necenzurat al contemporaneitatii."
14 aprilie 2007, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"Am povestit cartea asta oamenilor de linga mine cam asa cum se povestesc filmele in copilarie, dintr-o nevoie dureroasa de a transmite repede story-ul mai departe. Literatura «buna» ramine de obicei prin ceea ce nu se poate spune, prin unicitatea scrierii, prin ruperea dureroasa a ombilicului care o leaga de realitate. O poveste buna este aceea care cere sa fie repetata la infinit, indiferent de suportul estetic. Bintuitii este o aparitie-eveniment prin forta lui incredibila si printr-o traducere care merita atentia tuturor juriilor literare anul acesta, aceea a lui Rares Moldovan."
10 mai 2007, Cultura - Cristina Balinte
"Cititorilor, daca va da inima ghes, «abandonati-va viata obisnuita timp de»... Ei bine, nu chiar «trei luni», ci doar citeva zile. Dezgustati-va de scirnavia societatii pe care ati fost invatati sa o vedeti in roz-bonbon! Degustati taria romanului incizat cu poeme si povestiri feroce, in traducerea brici a lui Rares Moldovan!"
The Cincinnati News Record
"Aceasta capodopera intunecata va ramine pentru totdeauna in istorie drept cel mai realist portret al epocii contemporane.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus