TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mielul: Evanghelia după Biff, tovarăşul de joacă al lui Iisus

Christopher Moore
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus este o privire absolut ireverentioasa, dar tandra si plina de umor, aruncata in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0803-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus este o privire absolut ireverentioasa, dar tandra si plina de umor, aruncata in culisele istoriei sacre. Nasterea lui Iisus a fost consemnata in Evanghelii, ca si invataturile, faptele si sacrificiul sau divin. Insa nimeni nu stie nimic despre copilaria Fiului Domnului – nimeni in afara de prietenul sau, Biff. Inca din ziua in care Levi, fiul lui Alfeu, poreclit Biff, l-a intilnit pe Iosua din Nazaret, pe atunci in virsta de sase ani, surprinzindu-l pe cind invia o sopirla, cei doi au devenit nedespartiti. De aceea, ingerul Raziel l-a readus pe Biff la viata si l-a incuiat intr-o camera de hotel din Statele Unite ale Americii pentru a scrie o noua Evanghelie, povestea nestiuta de nimeni altcineva. Intre timp, Raziel comanda pizza, se uita la seriale siropoase si aspira sa devina Omul Paianjen. Si, la rindul ei, istoria lui Biff e intesata de minuni, calatorii cu totul neobisnuite, vindecari si invieri miraculoase, kung fu, demoni si tipe tari. Pericolul pindeste la tot pasul, caci, incapabil sa minta sau sa comita vreun act de violenta, Iosua isi face o multime de dusmani. Din fericire, Biff este un maestru al inselaciunii, petrecaret si cu limba ascutita, gata sa-si puna talentele in slujba amicului sau.

Autor: Christopher Moore
Traducător: Iulia Gorzo
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Lamb: The Gospel According to Biff, Christ’s Childhood Pal
Pagini: 584
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, istorie sacră, parodie, copilărie, adolescenţă, aventuri, minuni, îinger, mincinos, povestitor
  • Christopher Moore - Autor
    Christopher Moore (n. 1957 in Toledo, Ohio) este un autor american de proza absurd-umoristica, descris de critici drept „cel mai mare autor satiric dupa Jonathan Swift“. Unul dintre cei mai in voga prozatori americani, Christopher Moore parodiaza savuros tipare si teme romanesti consacrate. A publicat noua romane de succes, printre care se numara: Practical Demonkeeping (1992), Bloodsucking Fiends (1995), The Lust Lizard of Melancholy Cove (1999), Lamb....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

7-13 ianuarie 2009, Academia Caţavencu - Nic Sârbu
"Evanghelia după Biff arunca un permanent zimbet cald si tandru pe fata cititorului. Si, in fond, cine spune ca destinul dramatic al micului Iosi nu putea fi inceput cu poticnelile si sotiile oricarei copilarii? Prin ochii lui Biff, Fiul Omului face un pas mai aproape de noi, fiii oamenilor, aratindu-ne cum sa traim fericiti pina la adinci eterneti. Cu zimbetul pe buze."
23-29 mai 2009, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"O altfel de evanghelie, mai putin obisnuita, este cea pe care ne-o prezinta Christopher Moore in Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus. Scrisa cu mult umor, luind peste picior traditia bisericeasca si exagerind adesea, cu „buna credinta“, Evanghelia dupa Levi (sau Biff) prezinta copilaria si adolescenta Fiului lui Dumnezeu intr-o maniera „scandalos de originala“."
Peter Beagle
"Christopher Moore este un adevarat Maestru al Bizarului. In functie de perspectiva, romanele sale sint fie scandalos de originale, fie scandaloase in cel mai original mod cu putinta. In orice caz, Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus este o carte revoltator de amuzanta si surprinzator de tandra: trebuie mentionat ca autorul nu se incurca cu jumatati de masura. De-abia astept urmatorul lui roman.” 

Opinia cititorilor