TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Aventuri birmane

Christophe Ono-Dit-Biot
Colecții/Serii: Fiction Connection
Hotărât să dea un nou curs vieţii de până acum, un tânăr jurnalist pleacă spre ţara visurilor sale, înarmându-se...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-236-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Aventuri birmane

MAI MULTE DESPRE CARTE

Hotărât să dea un nou curs vieţii de până acum, un tânăr jurnalist pleacă spre ţara visurilor sale, înarmându-se cu un proiect nebunesc: să-i ia un interviu lui Khun Sa, supranumit «Prinţul Morţii Albe», cel mai mare traficant de opium al tuturor timpurilor. Apare o dublă problemă: pe de o parte, César nu este decât un amator, iar Birmania o dictatură. Pe de altă parte, întâlneşte o femeie fermecătoare şi plină de enigme, de care se îndrăgosteşte. Venindu-i în ajutor la un moment dat, ea nu face nimic altceva decât să-l afunde în inima unei ţări ale cărei repere sar cu totul în aer: îl va pune pe urmele unei figuri mitice a rebeliunii politice, refugiată în inima junglei: femeia-tigru...

César este un erou al timpurilor noastre, aflat în căutarea iubirii şi a absolutului, în ţara cea mai închisă, misterioasă şi senzuală din întreaga Asie. De la Ragoon la Mogok – Cetatea Rubinului – şi apoi în Triunghiul de Aur, iată un itinerariu spectaculos pe baza căruia Christophe Ono-dit-Biot construieşte un adevărat roman de aventuri, al cărei exotic duce inevitabil cu gândul la un Shogun contemporan.

Autor: Christophe Ono-Dit-Biot
Traducător: Doru Mareş
Data apariției: 2009
Editura: Trei
Titlu original: Birmane
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, literatură franceză, opium, dictatura, birmania

Opinii Editoriale

Le Nouvel Observateur
Aventuri birmane este mai mult decât un simplu roman de aventuri, este o suită de reportaje înregistrate la faţa locului. Ono-dit-Biot, tânărul jurnalist reporter la Le Point, ia calea Mogokului, capitala rubinului, şi se avântă în adâncul junglei. Dar nu uită să-şi condimenteze romanul cu umor.
Le Magazine Littéraire
O carte despre păţaniile unui tânăr idealist de astăzi. Oare şi noi suntem dintre aceia care şi-au abandonat pasiunile adolescentine în favoarea unei existenţe plate, raţionalizate, sterpe? Aceasta este întrebarea. ultimă a unui roman care te ţine sub tensiune de la prima până la ultima filă.

Opinia cititorilor