TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tărâmul făgăduinţei NI-CHA-TRMULF-07-P-001
Tărâmul făgăduinţei
Vezi
galerie

Tărâmul făgăduinţei

de Chris Abani

Titlu apărut în colecția Cartea de recitire la Niculescu

Id: #218659

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Orfan de mamă și cu un tată alcoolic și violent, adolescentul Elvis visează cu ochii deschiși la ziua în care va evada din Maroko, un ghetou mizerabil și periculos al Lagosului, și dintr-o țară, Nigeria, terorizată de regimuri militare brutale și la discreția unor legi tribale nemiloase. Lui Elvis îi place  danseze,  citească asculte muzică și  meargă la cinematograf și uneori se mai întreabă cum ar fi fost viață lui dacă s-ar fi născut alb, într-un alt tărâm, al făgăduinței. Salvarea și mântuirea în mijlocul cruzimii și al violențelor de tot felul vin din compasiune, din umor, din iubire și prietenie, din muzică și literatură. Chris Abani creează în Tărâmul făgăduinței o poveste remarcabilă despre un fiu și tatăl sau, despre maturizare și despre o Nigerie postcoloniala care își caută identitatea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Chris Abani

Traducător: Bogdan Nicolau

Data apariției: 2007

Titlu original: Graceland

Copertă: Paperback

Număr pagini: 414

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Niculescu

 

Opinii editoriale

 "... unul dintre cele mai uimitoare romane metropolitane ale timpurilor noastre! (...) Extraordinar." 

The New York Times Book Review

"Taramul fagaduintei (Graceland) demonstreaza din plin ca Abani are energia, ambitia si compasiunea necesare pentru a crea un roman care contureaza si ilumineaza o societate complicata, dinamica si profund fracturata."  

Los Angeles Times

"Taramul fagaduintei (Graceland) musteste de incidente, de la lumea interlopa din Maroko, la melodramele de familie ale clanului Oke. (...) Plin de energie si emotionant... Abani [este] un scriitor cu un fin simt al observatiei." 

The Washington Post